Chtěl jsem jít k policii, teď hraju vrahy, směje se herec a divadelní principál Koudela

19. leden 2023

Kuba je herec a zároveň principál divadelního spolku, který hraje představení pro mládež. Jeho snem  bylo vyšetřovat zločiny. Splnilo se mu to aspoň před kamerou? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Jakub Koudela je principálem (to znamená šéfem) divadelního spolku Šprajc. Kromě divadla se objevil například i v televizním filmu Zločin v Polné nebo v seriálech První republika, Specialisté nebo Polda.

Principál bez manuálu

Být součástí divadla, které objíždí republiku s představeními pro studenty je krásná, ale náročná práce. Kolikrát musí vstávat třeba v pět hodin ráno, aby stihli dojet na domluvené místo.

Ve svých hrách se věnují aktuálním tématům, které mladí řeší, jako jsou třeba fake news. A co vůbec je a co obnáší práce divadelního principála? „To by mě taky zajímalo,“ směje se sympatický herec. „Já se to totiž učím za běhu. Nikdy jsem to nedělal a nikdo mi nedal manuál. Tak se ptám na spoustu věcí zkušenějších kolegů a nebo dělám, že tomu rozumím.“

Policejní sny

Přijímací zkoušky na hereckou školu moc neprožíval, a přesto se tam dostal. Vždy ho ale lákaly i dvě jiné profese. „Chtěl jsem být psychiatr nebo jít k policii a tam vyslýchat třeba vrahy. Mě by zajímalo, proč to udělali a tak,“ říká.

Herectví mu sice dává naději, že si někdy vyzkouší tuhle roli aspoň před kamerou, ale jak sám říká: „Zatím ale hraju ty vrahy.“

Jak vypadá běžný den na prestižní herecké škole DAMU? Co všechno tam studenti dělají? Poslechněte si celý rozhovor v podcastu.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Eva Sinkovičová , kpe
Spustit audio

Související