Dcera hokejové legendy Dominika Hašková má kapelu We are Domi a pracuje jako mazlichůva

15. duben 2021

Jejím tátou je legendární hokejový brankář Dominik Hašek. V dětství tak hodně cestovala. V Anglii dala dohromady vlastní kapelu We are Domi a teď s ní přesídlila do Čech.

Své dětství Dominika Hašková trávila tam, kde zrovna hrál její otec hokej. Do šesti let vyrůstala v Americe ve městě Niagara Falls. Moc si z toho nepamatuje, jen že tam bylo tak moc sněhu, že se nedalo ani vyjít z domu.

Rodina se stěhovala také do Buffala, Detroitu, Pardubic nebo Kanady. Dominika je tak opravdu zcestovalá. Přes Prahu se pak už sama dostala do Anglie, kde studovala zpěv a založila kapelu DOMI, která si teď říká We are Domi. 

Tvrdohlavá po tátovi

Po kom Dominika podědila hudební nadání? Po tatínkovi to prý nebylo. Ten jí předal jiné důležité vlastnosti. 

„Po tátovi jsem tvrdohlavá perfekcionistka. Vždy chci věci dotáhnut do konce,“ říká Domi se smíchem  Uměleckou duší tak asi získala díky mamince, která se věnovala baletu.

Cesta k vlastní kapele

V dětství Dominiku lákalo krasobruslení a povolání veterinářky. Pak se ale začala učit na příčnou flétnu a zamilovala se do hudby. Když rodina bydlela v Praze, rozhodla se Domi odejít do Velké Británie a studovat tam zpěv.

Během té doby se seznámila s hudebníky, se kterými založili kapelu DOMI. V sestavě byste našli dva Nory, Itala a Angličana. Původně chtěla tahle partička zkusit štěstí v Londýně, jenže plány jim zkřížil covid. S částí kapely tak Dominika přesídlila zpět do Česka.

Mazlichůva a plány do budoucna

I když je teď kapela roztržená, plánuje nahrát EP, což je takové minialbum. S písničkou Someone New se o vaši přízeň uchází i v Hitparádě Rádia Junior.

V mezičase Dominika pracuje jako mazlichůva. Že nevíte, co to je? Takový člověk se stará o domácí zvířátka jiných. Chodí je třeba venčit, nebo si s nimi hraje, aby jim nebylo smutno. Jejími klienty jsou tak pejsci a kočky, ale podobné služby mohu například potřebovat i morčata.

Mluvilo se u Hašků česky, nebo anglicky? Píše si Dominika písničky sama? I na to se jí zeptala Klára Nováková, tak si pusťte rozhovor.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00.

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online na audioportálu mujRozhlas.

autor: kpe
Spustit audio

Související