Když se člověku obrátí svět vzhůru nohama, uvědomí si spoustu věcí, přiznává Anička Slováčková

4. březen 2021

Sympatická zpěvačka právě vydala nové album. Kde hledala inspiraci pro texty písní? A v čem ji změnilo závažné onemocnění?

Anna Julie Slováčková je nejen zpěvačka, ale taky herečka. Nedávno vydala s kapelou nové album Aura. Anička dokonce sama píše texty k písničkám. Ráda skládá podle nálady. Nejvíc o tom, jak se cítí a co jí trápí.

Muzikantská rodina

Když Anička vyrůstala, od ráda do večera se u nich v rodině hrálo a zpívalo. Její maminka je totiž zpěvačka a herečka Dáda Patrasová a tatínek zase známý hudebník Felix Slováček.

Věděli jste o Aničce, že:

  • jejím koníčkem je zachraňování lesů,
  • má dva kocoury – Filípka a Alexe,
  • miluje Pána Prstenů a chtěla by se podívat na Nový Zéland?

Jaké to je mít slavné rodiče? „Někdy je to fain a někdy zase ne,“ zhodnotila Anna. Pro ni jsou to normální rodiče, a i když s jejich slávou nemá úplně dobré zkušenosti, naučila se s tím prý pracovat. Od maminky pochytila spoustu receptů a lásku k vaření. Táta ji zase naučil pracovitost a vytrvalost. Muzice se věnuje i její starší bratr.

Na čem nejvíc záleží?

Anička se nedávno potýkala s ošklivou nemocí. Kvůli rakovině přišla i o vlasy. Naštěstí teď už je zdravá a vlasy jí pomalu dorůstají. Takže má každou chvíli jiný účes. 

Čtěte také

„Když se člověku obrátí svět vzhůru nohama, uvědomí si spoustu věcí,“ shrnuje zkušenost s nemocí. Podle ní v životě nejvíc záleží na tom, aby byl člověk v pohodě, šťastný, nestresoval se a byl obklopený lidmi, které miluje. 

Jak se jí hrála seriálová sestřička? Dovedla by si představit, že by opravdu pracovala v nemocnici? Jak dlouho vznikalo CD Aura? I to prozradila v rozhovoru s Klárou Novákovou. Tak si to poslechněte.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00.

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Klára Nováková , Redakce Rádia Junior
Spustit audio

Související