Evropané čtou v průměru 1 hodinu denně. V knížkách teď trenduje pandemie a silné ženy

18. červen 2022

Eva si do své talkshow pozvala milovnici filmů od Marvelu a knížek. Markéta jich za rok přečte i 90! Holky taky proberou letošní trendy v hudebním světě a BookTubery.

Markétě Hrubé je patnáct let, miluje knížky a do autobusu nebo tramvaje nastupuje zásadně se sluchátky v uších. Když se jí některá písnička líbí, pustí si ji třeba i desetkrát dokola. Se sestrou si užívá sledování komiksových Marvelovek, takže se v nich dost vyzná. Poslechněte si podcast a posuďte sami. :-)

Markéta Hrubá a Eva Sinkovičová

V podcastu rozebereme tyhle trendy: 

  • Marvelovky – Kdy vzniklo tohle nakladatelství vydávající super oblíbené komiksy? Které jeho série jsou nejlepší? Jaké nové filmy z Marvel světa jdou právě do kin a streamovacích platforem?
  • Letošní trendy v hudebním světě – Obří chuť posluchačů po živé hudbě – koncerty, festivaly...
  • 3 témata, o kterých se teď nejvíc píše v knížkách – pandemie, umělá inteligence a silné ženy.

Věděli jste, že Evropané jsou největší čtenáři na světě? V průměru každý stráví zhruba hodinu denně čtením. V jakých zemích se čte nejvíc? To se dozvíte v podcastu.

Tipy od Markéty:

  • knižní tip – Napínavá kniha Nevítaný host od Shari Lapena nebo romantika Námi to končí od Colleen Hoover.
  • knižní BookTubeři – Radši Knihu a Eliss Books
  • hudba – Poslouchejte španělskou hudbu, je daleko víc „fresh“. Pusťte si třeba tyhle muzikanty: Luis Fonsi, Karol G, Rosalía, J Balvin, Bad Bunny.

Kterou Marvelovku má Markéta nejradši? Kolikrát četla knižní sérii Harry Potter? Poslechněte si sedmý díl podcastu Trenduj!

autoři: Eva Sinkovičová , kpe
Spustit audio

Související