Exkluzivně: Slavný zpěvák Voxel bude odpovídat na vaše otázky

12. říjen 2017

Dneska zná Voxela skoro každý. Nebo alespoň ti, kteří si občas naladí rádio. Písničky jako V naší ulici, Hitmaker nebo V síti se staly opravdu velmi populární a z Voxela je rázem hvězda. Myslíte si, že jeho cesta byla jednoduchá?

Náš moderátor Péťa Ševčík, který si Voxela do nedělního Klubu Rádia Junior pozval, nám o něm řekl toto:

Tohoto pohodového klučinu jsem poznal v době, kdy neměl s hudbou moc zkušeností. Nechybělo mu ale obrovské nadšení a radost, se kterou vystupoval. O Voxelovi tehdy ještě nevěděl ani on sám. Představil se mi jako Vašek Lebeda. To je totiž jeho pravé jméno.

S Vaškem jsme se potkali asi před sedmi lety na jedné pěvecké soutěži. Oba jsme zkoušeli štěstí, jak v hudbě prorazit a probojovali jsme se až do fáze, kdy zbylo 100 nejlepších zpěváků a zpěvaček. Pro další vyřazovací kolo jsme dostali úkol utvořit kvarteta. Tak se říká čtyřem zpěvákům pohromadě, kteří zpívají společně nějakou píseň. Pamatuji si to velmi živě. Učili jsme se anglickou písničku What a Feeling a opravdu jsme se u toho skvěle bavili. Píseň jsme nacvičili ve čtyřhlase i s choreografií a porota nás pustila do dalšího kola.

Další den už jsme zpívali každý sám za sebe. Byl to velký boj o 20 semifinálových míst. Tady už se Vašek dál nedostal. Jeho to ale jenom posílilo a rozhodl se v hudbě prorazit po svém. Kam vedly dál jeho kroky a jak dosáhl úspěchu, to nám prozradí už tuto neděli 15. října mezi 19:00 a 20:00 hodinou v Klubu Rádia Junior. Buďte u toho s námi a zeptejte se Vaška/Voxela na cokoli vás napadne. Dotazy pište na radiojunior@rozhlas.cz nebo volejte během vysílání na 800 199 199. Těšíme se!

Váš Péťa Ševčík

Děti se mohly zapojit i do celodenního živého vysílání. Na snímku s moderátorem Petrem Ševčíkem
Spustit audio