I náctiletí se můžou zajímat o bitcoiny a investování. 17letý Richard radí nic neuspěchat

15. červenec 2023

Richarda baví ekonomie a zajímá se o investování. I o tom tedy bude v podcastu Trenduj s Evou Sinkovičovou řeč.

Nový díl Trenduj je tu, do studia za Evou dorazil sedmnáctiletý Richard Rakipov. Že je vám to jméno povědomé? Není to náhoda. Ríša už v Trenduj jednou byl, ale Eva se rozhodla v letních dílech pozvat nějaké známé tváře, pro vás tedy spíš hlasy, se kterými se jí minule dost dobře povídalo a chce s nimi rozebrat další témata.

Richarda baví ekonomie a zajímá se o investování, to je také jedno z témat, kterým se s Evou pověnují. Navíc ale Ríša taky hraje v kapele, miluje hudbu, chodí na Scioškolu a věnuje se herectví. Jak si tentokrát poradí s kvízem trendů?

Co dnes Eva s Richardem proberou?

  • Trenduje investování? A jak investovat, když vám ještě není 18?
  • Jak to funguje na Střední Scioškole? A je alternativní vzdělávání trendem?
  • Pokud chcete zkusit něco nového k poslechu, Richard je tu s jazzovými tipy.

Tipy od Richarda

  • Zajímají vás investice? Zkuste mrknout na Bitcoinovej Kanál na YouTube nebo mrkněte na knihu od Dominika Stroukala – Ekonomické bubliny, dále pak Ríša doporučuje podcasty s Radovanem Vávrou.
  • Richardův investiční tip: „Neuspěchejte to, dejte tomu velký průzkum, zjistěte si dost informací a až potom, co máte pocit, že víte, do čeho investujete a jak to funguje, tak do toho jděte.“
  • V listopadu bude v Praze v Paláci Lucerna hrát super rocková kapela Rival Sons a Ríša všem doporučuje tenhle koncert navštívit.

VÝZVA: Chcete taky přijít do Trenduj?

Napište Evě na email radiojunior@rozhlas.cz a do předmětu napište Trenduj. Pošlete info o sobě a taky zhruba minutovou nahrávku vašeho hlasu. Možná právě vy budete dalším hostem téhle talkshow!

autoři: Eva Sinkovičová , kpe
Spustit audio

Související