I opuštěné kočky potřebují péči. Paní Jana jich má doma spoustu

10. březen 2022

Je pravda, že kočka zůstane navždy svobodomyslnou šelmou? Jak si ji ochočit, aby se stala naším parťákem? Kdy a proč kočky potřebují naši pomoc? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Chovatelka Jana Chlanová svůj domov proměnila na malou záchrannou stanici pro opuštěné kočičky. Jak se do jejího života kočky dostaly? I na to se ptala naše zvířecí agentka Veronika Hájková.

Hodně lidí doma chová kočky. Ale většinou si člověk pořídí tak jednu. Jana se stará o spoustu koček, a to nastálo. Neprovozuje tedy ani útulek, ani domácí depozit, ale poskytuje chlupatým kamarádkám trvalý azyl. Jaký je mezi tím rozdíl? 

„Do útulku přijde více koček a stará se o ně více různých lidí. Kočky se tam učí, jak se chovat k lidem a k ostatním kočkám. A potom odejdou do nového domova,“ vysvětluje milovnice koček. „Domácí depozit je zase byt nebo dům, kde člověk má většinou nějaké své kočky a k nim přibírá cizí kočičky, které tam má na krátkou dobu, a pak je předává dál. Já poskytuji azyl trvalý. Když už si k sobě kočku vezmu, je to nabídka bydlení do konce života.“

Do studia dorazila i kočka Terezka, která má jen tři tlapky. Co se jí stalo? A jak se o ni Jana stará? Poslechněte si celý rozhovor.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Veronika Hájková , kpe
Spustit audio

Související