I šimpanzi se mohou nudit. Jak je zabavili ve Dvoře Králové?

24. březen 2021

V Safari Parku Dvůr Králové baví své znuděné svěřence opravdu originálně. Šimpanzům zařídili online návštěvu.

Už jsme si všichni zvykli, že se s kamarády vídáme online. Představte si, že se takhle přátelí i šimpanzi. Fáben, Gina a Mary se nově přistěhovali do Dvora Králové a rovnou přišli o zábavu v podobě sledování lidských návštěvníků, protože lidé do zoo nemohou. Šimpanzi jsou zvídavá a inteligentní zvířata a snadno můžou mít dlouhou chvíli.

Zábavu potřebují každý den

Ošetřovatelé se je snaží zabavit, jak se dá. Říká se tomu enrichment – je to anglické slovo pro obohacení a v tomhle případě jde o bohatou zábavu a náplň volného času.

Pro znuděné šimpanze ve Dvoře Králové vymysleli něco jako kino

Nejčastěji se jedná o různé schovávačky potravy, která je rozkrájená na menší kousky a šimpanzi si musí trochu namáhat hlavu, aby se k ní dostali. Baví je i různé hračky a hlavolamy.

Pozdrav od sousedů

Teď mají ale velkou novinku. Za skleněnou stěnu ošetřovatelé nainstalovali velké plátno, na kterém skupině šimpanzů čego promítají živě jejich šimpanzí „sousedy“ z Brna. Přenos běží denně od 8:00 do 16:00 až do konce března.

Šimpanzi nejdřív nakukovali za plátno, někdy i hrozili svým svým brněnským kolegům, teď už ale plátno berou jako zábavu, stejně jako lidé televizi. Víc nám ve vysílání Rádia Junior prozradil Michal Šťastný z oddělení komunikace Safari Parku Dvůr Králové. Tak si to poslechněte.

Nalaďte si Rádio Junior online >>

Spustit audio

Související