Safari park Dvůr Králové má novou hvězdu. Malému hrošíkovi ošetřovatelé říkají Michelin

16. březen 2021

Jaký je rozdíl mezi hrošíkem liberijským a hrochem obojživelným? A je tenhle drobeček mazel, nebo spíš samotář? Poslechněte si rozhovor a podívejte se na video.

Hrošík se rodí bezzubý, chodit umí hned, ale jako každé mládě se rychle unaví, takže si pak rád schrupne třeba v kupce sena. Rozdíl mezi velikánským hrochem obojživelným a malým hrošíkem liberijským je nejen ve velikosti.

Zatímco velcí hroši se s celou partou kamarádů rádi se rochní ve vodě, hrošík je chráněn stromy v pralese, tráví svůj čas na suchu a je spíš nesnášenlivý samotář. Hrošíci se spolu prostě nekámoší.

Jak vybrat jméno?

Petr Ševčík, který si po telefonu povídal s Michalem Štastným ze Safari parku Dvůr Králové, měl ovšem geniální nápad! Napadlo ho totiž, jak by se malý hrošík mohl jmenovat. Křestní jméno by prý mohlo být Rádio a příjmení Junior.

Šestiletá samice hrošíka liberijského Malaya porodila 25. února zdravé mládě

Jasně, vtip je to dobrý, ale Petr má smůlu. Je totiž tradicí, že jméno mláděte začíná na stejné písmeno jako jméno jeho mámy.  „Matka toho našeho malého hrošíka se jmenuje Malaya, takže mu ošetřovatelé začali říkat Michelin,“ prozradil Michal.

Podívejte se na fotky i video, všechno o hrošíkovi se dozvíte, když si pustíte audio.

Nalaďte si Rádio Junior online >>

Spustit audio

Související