Inspirace se dá trénovat, tvrdí všestranná popová zpěvačka Pam Rabitt. Její hvězda stoupá

10. listopad 2023

Pam je česko-arménská zpěvačka. Svým prvním albem se dostala do nejužší nominace Cen Anděl. Proč si dala králičí pseudonym? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Do Klubu Rádia Junior zavítala Pam Rabbit, česko-arménská zpěvačka, která spolupracuje se jmény jako Ben Cristovao, Slza, Mikolas Josef nebo Mirai. S moderátorkou Denisou Kimlovou probrala, co ji k tvorbě hudby inspiruje i jak přišla ke svému uměleckému jménu.

Hudba v barvách

Zpěvačka Pam Rabbit nedávno vydala nové album s názvem I love the internet. Internetem a online světem se nechala inspirovat i při výběru názvů písniček.

K nové tvorbě je potřeba i hodně nové inspirace. „Uvědomila jsem si, že inspirace se dá trénovat. To, jak se nainspiruješ, a to, jak se vystavuješ nějakému vjemu. To znamená jít do muzea, scrollovat na pinterestu, koukat na nějaké obrázky,” vysvětluje. Melodie vidí často jako barvy, nebo si v hlavě hned tvoří představu o tom, jak by k písničce mohl vypadat i videoklip. „Hudbu vnímám hodně vizuálně,” prozrazuje.

Kreativní duch

Zpěv není jedinou složkou její kariéry, kterou chce mít pevně v rukách. „Snažím na všem pracovat, mít co nejvíc pod kontrolou svoji tvorbu, od merche po videoklipy, režírovat. Skládám si všechno sama, dělám si i kostýmy na koncerty,” překvapuje svou všestranností. 

Zajímá vás, jak vzniklo její umělecké jméno? A proč ráda hledá humor v neštěstí? Poslechněte si Klub Rádia Junior.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Denisa Kimlová , bva

Související