Instalatér Super Mario je hvězdou počítačových her i YouTube videí

30. srpen 2023

Slavná postavička z počítačových her  lidi baví i na YouTube. Jaká videa tam najdete?

Super Mario je postavička ze slavných videoher. Na YouTubu ho sledují milióny lidí. Je to instalatér, nosí červené tričko a kšiltovku s písmenem M, modré montérky a bílé rukavice. Jeho bratr se jmenuje Luigi, je vyšší než Mario a poznáte ho podle zeleného oblečení a kšiltovky s písmenem L.

Mezi hlavní postavy těchto videoher patří taky blonďatá princezna Peach v růžových šatech a hnědovlasá princezna Daisy ve žlutých šatech. Videohry se odehrávají v Mushroom Kingdom (což je Houbové království), kde mají bratři Mario a Luigi za úkol překonat různé překážky a zachránit princeznu Peach před zlou želvou jménem Bowser. První díl série her se Super Mariem se jmenoval Super Mario Bros a vyšel už v roce 1985.

YouTube kanál MarioPartyGaming má přes 1,19 mil. odběratelů a obsahuje videa, ve kterých sledujeme vždycky čtyři postavičky. Ty spolu soutěží v různých krátkých disciplínách. Ve videu Super Mario Party – All Minigames, které mělo v roce 2021 56 miliónů zhlédnutí, proti sobě stojí Mario, Luigi, princezna Daisy a princezna Peach.

Vždycky dostanou nějaký úkol a ten, kterému se povede ho splnit nejlépe, vyhraje. Například závodí na koni, na tříkolce, házejí míče do koše, hrají fotbal, šplhají, ale i myjí okna, sbírají mince nebo si nandavají na talíř co nejvíc lívanců. Jsou tam taky hry na postřeh, na paměť a v některých disciplínách musejí všichni hráči spolupracovat.

Terku Rašovou napadlo, že by se dala udělat oslava narozenin ve stylu Super Maria. Co vymyslela? Poslechněte si Síťovku.

Pořad Síťovka můžete poslouchat každou středu v 17:30 v živém vysílání Rádia Junior >> Propásli jste některý z dílů? Nevadí! Poslechněte si ho kdykoli online na webu Rádia Junior >>

Spustit audio

Související