Že sociální sítě nejsou pro děti? Známe jednu, která je!

3. duben 2024

Už i oblíbená barevná stavebnice  má svojí sociální síť. Je určená pro uživatele do 12 let, takže vstup dětem je povolen.

Terka Rašová ulovila do své tašky síťovky sociální síť určenou dětem ve věku 6 až 12 let. K čemu slouží? Můžete vyfotit váš výtvor z oblíbené stavebnice a ukázat ho ostatním. Najdete tu fotky velikých staveb nebo jen tak panáčky na výletě.

Než začnete tuto sociální síť používat, je třeba odsouhlasit kodex chování. Potom dostanete přiřazené jméno. Místo své fotky máte avatara v podobě panáčka. Uživatelé téhle sítě mají jména jako UrychlenáNávrhářkaSurikata, PihovatáTvůrkyněLabuť, ŠťavnatýRežisérMimozemšťan nebo MrštnýSeržantPapír.

Na fotku, kterou chcete sdílet, můžete napsat text a ozdobit ji samolepkami. Můžete se taky přidat do skupin, které vás zajímají. Jsou tu i různé výzvy, které můžete zkusit plnit. A úkoly můžete vymýšlet i vy pro ostatní. Co takhle jim dát za úkol postavit třeba studio Rádia Junior?

I u téhle sociální sítě platí, že je lepší tu trávit omezený čas. Zkuste si sami určit, jak dlouho tu budete (jestli třeba 10 nebo 20 minut), a to dodržte.

Chcete vědět víc? Jak se tahle sociální síť jmenuje? Poslechněte si Síťovku.

Pořad Síťovka můžete poslouchat každou středu v 17:30 v živém vysílání Rádia Junior >>

Propásli jste některý z dílů? Nevadí! Poslechněte si ho kdykoli online na webu Rádia Junior >>

Spustit audio

Související