Jak dlouho žije jepice a co během toho času stihne?

31. květen 2023

Jsou jepice důležité pro ekosystém? Čím se dospělá jepice živí? A co je to bentos? Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.

Pokud nezapočítáme stádium larvy, má jepice nejkratší život ze všech živočichů. Jako dospělec totiž žije jepice maximálně tři dny a některé dokonce jen pár hodin.

Jepice patří ke starobylé skupině okřídleného hmyzu. Za svůj krátký život stihnou jepice jen jedinou věc, ale za to tu nejdůležitější. Stihnou se rozmnožit.

Jak se jepice rozmnožují? A jsou přírodě k něčemu dobré? Víc vám prozradí Eva Sinkovičová v dalším díle pořadu Zvídavec. Nastražte uši, pusťte si podcast a budete překvapení!

Čtěte také

Zajímavosti, podivnosti i perličky

Díly seriálu plné překvapivých informací, podivností a perliček si můžete naladit ve vysílání Rádia Junior každý všední den v 7:30 nebo 18:10. 

Zapojte se a napište nám

Lámete si s něčím hlavu, nebo naopak víte o nějaké zajímavosti, která každému vytře zrak? Dejte to Evě vědět na adresu radiojunior@rozhlas.cz. Do předmětu napište heslo „Zvídavec“ a třeba se váš tip objeví v některém z dalších dílů!

Ze záznamu si můžete každý díl poslechnout taky tady na webu Rádia Junior.

autoři: Eva Sinkovičová , kpe
Spustit audio

Související