I ve městě si můžete vypěstovat jahody a rajčata. Poradíme, jak na to

28. duben 2024

Je jaro, čas věnovat se zahradě, začít pěstovat… A tak budeme v Totál talkshow tentokrát sít, sázet, zalévat, zastřihovat, sklízet, ale i plánovat zelené město, kombinovat pokojíček se skleníkem nebo vázat květiny.

Za moderátorskými mikrofony budou Denisa, Maya a Ema. Denisa prozradí, že s pěstitelstvím začíná znovu, protože teprve teď ji to zase baví. V dětství totiž nenáviděla pletí plevele. Maye se v pokojíku daří fialkám a na parapetu umí super rajčata. A Ema? Ta tvrdí, že zahubí i kaktus a nikdo by jí neměl žádné rostliny dávat na starost.

Džamila Nováková, Ema Stanečková, Maya Kholová a Denisa Kimlová

Kromě legračních pokusů moderátorské trojice budeme samozřejmě pěstovat i seriózně a k hovoru si pozveme Magdalenu Prunerovou z Akvaponické Akademie. Magda prozradí, že máme opravdu mnoho možností, jak ideálně pěstovat ve městě. Dá nám i praktické rady jako: „Můžou už jahody ven na balkón? A co rajčata?“

Zavoláme i babičce moderátorky Emy, Jarušce Stanečkové, protože je to super zahrádkářka, která se stará hned o dvě zahrady a ještě ovocný sad. Jaruška se pochlubí mandarinkami vypěstovanými v Rožnově pod Radhoštěm a čekají nás i praktické tipy na nejlepší rozmístění zeleniny na záhonku.

Závěr našeho rostlinného vysílání bude patřit květinám a povídat nám o nich bude květinářka a floristka Džamila Nováková, která přijde osobně do Rádia Junior. Představte si, že největší kytice, kterou vázala, byla skoro tak velká jako náš mega stůl ve studiu! A jak mít krásnou kytku ve váze co nejdéle? Dozvíte se v závěru pořadu.

Je jaro, čas věnovat se zahradě, začít pěstovat… A tak budeme v Totál Talkshow tentokrát sít, sázet, zalévat, zastřihovat, sklízet, ale i plánovat zelené město, kombinovat pokojíček se skleníkem nebo vázat květiny.

Pořad si můžete živě i ze záznamu pustit na webu Rádia Junior a audioportálu mujRozhlas

Spustit audio

Související