Je čokoláda zdravá, nebo byste se jí měli vyhnout? Jak si správně vybrat
To je zapeklitá otázka. Některé druhy čokolády rozhodně zdravé nejsou. Ale není čokoláda jako čokoláda. Poradíme, jak si vybrat tu nejlepší.
Když dostanete chuť si zamlsat, doporučujeme čokoládu s vysokým podílem kakaa. To totiž obsahuje velké množství vlákniny, antioxidantů, zdravých tuků a dalších živin. Má pozitivní vliv na zdraví našeho srdce, střevní biom, krevní tlak, funkce mozku, zpomaluje ztrátu paměti a pomáhá nám lépe se vyrovnávat se stresovými situacemi.
A kolik kakaa by tedy v čokoládě mělo být, aby byla zdraví prospěšná? To vám prozradí Eva Sinkovičová v dalším díle pořadu Zvídavec. Nastražte uši, pusťte si audio a budete překvapení!
Zajímavosti, podivnosti i perličky
Dvě minutky plné překvapivých informací, podivností a perliček si můžete naladit ve vysílání Rádia Junior každý všední den v 7:30 nebo 17:05.
Zapojte se a napište nám
Lámete si s něčím hlavu, nebo naopak víte o nějaké zajímavosti, která každému vytře zrak? Dejte to Evě vědět na adresu radiojunior@rozhlas.cz. Do předmětu napište heslo „Zvídavec“ a třeba se váš tip objeví v některém z dalších dílů!
Ze záznamu si můžete každý díl poslechnout taky tady na webu Rádia Junior.
Související
-
Colu poprvé namíchal lékárník. Proti jakým neduhům měla pomáhat?
Tento sladký šumivý nápoj už někdy ochutnal snad každý. Jeho historie je zajímavá a recept přísně tajný.
-
Víte, že existuje povolání ochutnávač zmrzliny? Kolik příchutí denně vyzkouší?
Jsou ochutnávači tlustí? Na co si musí dávat pozor? Máte mlsný jazýček? Pojďte zjistit, jestli je tahle práce pro vás.