Je to náročné, od Instagramu dávám pauzu, přiznává herečka Rašilovová z oceněné hry o influencerech Sleduj!

20. říjen 2023

Kdy ji začaly bavit loutky? Čím ji nadchly? A o čem je rozhlasová hra Sleduj, která získala několik ocenění? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Na mezinárodní festival Prix Bohemia Radio 2023 v Olomouci zavítala i herečka Antonie Rašilovová, která je jednou z hlavních aktérek rozhlasové hry Rádia Junior Sleduj!. Ta na festivalu získala hned dvě ocenění. O své herecké cestě si Antonie v Klubu Rádia Junior povídala s moderátory Evou Sinkovičovou a Jiřím Kohoutem.

Poslechněte si hru Sleduj! na webu. Pouze do 26. 10. 2023 >>

Studium loutek

Ačkoli se Antonie Rašilovová věnuje hlavně divadelní činohře, vystudovala herectví alternativního a loutkového divadla na DAMU. „Loutky mě vůbec nezajímaly, vlastně to dětské divadlo mi přišlo trochu trapné,“ vzpomíná na své začátky.

Loutkářství ji nakonec chytlo, nepustilo a věnuje se mu dodnes. Se svým souborem Tmel zkouší různě experimentovat. „S těmi loutkami zároveň člověk může vymyslet úplně celý vesmír a udělá to na stole,“ líčí.

Rozhlasová hra Sleduj!

Čtěte také

Příběh Sleduj!, který letos získal 3. místo na festivalu Prix Bohemia Radio v kategorii Drama, ukazuje odvrácenou stranu světa influencerů. Hlavních rolí dvou kamarádek, které se kvůli penězům a slávě odcizí, se zhostily Antonie Rašilovová a Anežka Šťastná. 

I když sociální sítě nepovažuje za přímo zlé, z intenzivního sdílení všeho kolem jí je někdy smutno. „Instagram mi přijde jako místo, od kterého si musím dávat pauzu, protože mi to přijde hrozně náročné. Nevydržím to médium pořád sledovat a mám potřebu si od toho odfrknout,“ popisuje herečka. Hra Sleduj! ji proto velmi zaujala. „Ztotožňovalo se mi s tím dobře. Už jen proto, že je to fakt moje vnitřní téma,“ uzavírá.

Hra byla netradičně natáčená a děvčata tak například na přání režiséra v místnosti se zhasnutými světly předstírala jízdu na tobogánu. Na mikrofon Antonie mluvila taky s motorkářskou helmou na hlavě a natáčelo se dokonce i ve vaně.

Chcete se dozvědět víc? Poslechněte si celý rozhovor v Klubu Rádia Junior.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: kpe , bva
Spustit audio

Související