Kdo připravuje muzikál? Co dělá inspicient, kostymérka nebo muži v černém?

13. březen 2021

Eva by chtěla poznat tu velkou partu lidí s nejrůznějšími speciálními funkcemi, která tvoří muzikál. A tak se Radka pustila do představování tvůrčího týmu.

Režiséra nebo herce zná asi každý. Ale víte třeba, kdo je inspicient nebo scénograf? A jak se liší kostýmní návrhář a kostymérka? To všechno se dozvíte při poslechu dalšího dílu našeho seriálu. Tak si pusťte audio. Eva s Radkou pro vás natočily taky video, ve kterém shrnou, co všechno v Muzikálománii uslyšíte.

Vysmátá Radka Fišarová při zkoušce kostýmu na muzikál Cassanova

Evino oblíbené povolání jsou „muži v černém“. Radka jí musela vysvětlit, jak se jim říká doopravdy a co přesně dělají. Povypráví ale i o dalších profesích, bez kterých by žádné představení nevzniklo.

Co při přípravě muzikálu dělají takzvaní muži v černém?

Co by vás lákalo? Napište nám

Líbil se vám druhý díl? A jaké „muzikálové povolání“, byste si chtěli vyzkoušet a proč? Své postřehy nám posílejte na email radiojunior@rozhlas.cz a do předmětu emailu napište: MUZIKÁLOMÁNIE.

Eva Sinkovičová, která toho o muzikálech moc neví, ale chce to změnit a muzikálová zpěvačka Radka Fišarová se na vás těší vždy sobotu v 16:00 ve vysílání Rádia Junior nebo ve stejný čas v neděli v repríze. Každý díl si taky můžete vždy sedm dní pustit i tady na webu.

Více z pořadu

Pusť si video