Korejci se přes prázdniny učí, Francouzi jezdí k moři. Zjišťovali jsme, jak tráví volno děti v zahraničí

10. srpen 2022

Nalaďte si v pátek 12. 8. od 16:00 Rádio Junior a zjistíte, jak tráví léto děti v zahraničí a spoustu dalších zajímavostí. Oslavte s námi Mezinárodní den mládeže opravdu mezinárodně!

Co teď dělají kluci a holky v Americe, Španělsku, Francii nebo Skotsku? Někdo tančí, někdo surfuje a někdo rád plave. O tom, jak to mají třeba zrovna ve Francii, si můžete poslechnout už teď v malé ochutnávce od Filipa Ďáska. Ten popisuje i to, že jeho korejští spolužáci se chystají přes prázdniny zlepšovat v matematice na speciálních letních akademiích.

Vysílání s dětmi z celého světa

V pátek 12. 8. uslyšíte na Rádiu Junior dalších šest dalších reportáží od dětí, které navštěvují české školy různě po světě. Naši zahraniční zpravodajové prozradí, jak tráví léto nebo jaké je jejich oblíbené místo.

Všechny reportáže si můžete poslechnout i tady na webu:

A to není všechno, nalaďte si naše odpolední vysílání s Denisou Kimlovou od 16:00 do 19:00 a dozvíte se, proč se vlastně slaví Mezinárodní den mládeže.

Na skok do New Yorku

Do studia přijde v 16:10 i naše moderátorka Klára Nováková, která povypráví o své cestě do Ameriky, během které uspořádala rozhlasový workshop pro děti v Českém centru v New Yorku.

Tak si to nenechte ujít a pusťte si Rádio Junior online >>

autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio

Související