Kuchař Karel získal cenu za svou rumovou zmrzlinu s rozinkami
Karel se naučil vařit v Anglii. Na svém kulinářském umění si dává záležet, ale nejlepší je stejně jeho kopečková zmrzlina. Jak se dělá opravdu dobrá zmrzlina? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.
I za zmrzlinu můžete získat ocenění. Stejně, jako se to povedlo Karlovi Kopeckému. Do soutěže Mls Pardubického kraje přihlásil rumovou příchuť s rozinkami. „Dělám si z toho legraci, že je od čtyř let. Přeci jenom rum tam je. Není převařený v té smetanové zmrzlině. Ale ten jeho obsah je tak nízký, že to nemůže nikomu nic udělat,“ směje se.
Jak se taková skvělá zmrzilna vyrábí? Poslechněte si celý rozhovor.
Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>
Související
-
Začínali ve starém karavanu. Dnes denně prodají 80 kg zmrzliny a nebojí se netradičních příchutí
Lucie Vostřelová a Zdeněk Pavlis v začátcích prodali 20 kousků chladivé pochoutky za den. Dnes mají denně 600 zákazníků a zakládají si na surovinách od farmářů.
-
Víte, že existuje povolání ochutnávač zmrzliny? Kolik příchutí denně vyzkouší?
Jsou ochutnávači tlustí? Na co si musí dávat pozor? Máte mlsný jazýček? Pojďte zjistit, jestli je tahle práce pro vás.