Mám ráda samotu, svěřuje se Lucie Vondráčková. Fascinuje ji osud malé mořské víly

2. duben 2022

Oblíbená herečka a zpěvačka si odmala píše deníky a ráda načítá dětské audio knížky. Pohádkám věnovala i svou diplomovou práci. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Lucie Vondráčková byla hostem speciálního vysílání Rádia Junior k Noci s Andersenem. Sama má k pohádkám hodně blízko. Dokonce o nich na vysoké škole napsala diplomovou práci. Využila v ní vlastní zkušenosti z natáčení i informace od profesionálů, kteří tvořili české filmové pohádky.

Plamen, který nejde uhasit

„Nesmírně ráda načítám audio knížky pro děti. Možná radši než ty pro dospělé,“ svěřuje se se svou velkou zálibou. A co by poradila všem, kteří uvažují o herecké kariéře? „Nejdůležitější na tomhle řemesle je mít rád ten proces a objevování,“ myslí si. „Člověk nemá chtít být slavný. Když jsem poprvé točila, uvědomila jsem si, že nemůžu dělat nic jiného.“ 

Lucie Vondráčková

O herecké vášni mluví jako o plamenu, který nejde uhasit. Svého povolání se nevzdala ani během dlouhého pobytu v Kanadě. I tam natáčela. Má výhodu, že umí spoustu cizích řečí. Ovládá angličtinu, němčinu, francouzštinu a španělštinu. „Jazyky mě moc baví,“ říká.

Největší forma lásky

I Lucka má své oblíbené pohádky. „Vždycky jsem zbožňovala Malou mořskou vílu. Fascinovalo mě, že dokázala tak milovat, že nechala prince, aby žil s někým jiným a sama sebe upozadila. Přišlo mi, že je to největší forma lásky, která může být,“ vzpomíná. „Vůbec se mi to nelíbilo,“  dodává se smíchem.

Sama nikdy neuvažovala, že by se pustila i do psaní knih. Od dětství si ale sepisuje deníky a moc ráda čte. I díky tomu se dokázala vypořádat s tím, když zrovna neměla poblíž blízkého člověka. „Mám ráda samotu a jsem ráda sama,“ svěřuje se.

Která kniha Lucii moc zaujala? A s čím se svěřuje svým deníčkům? I na to se ptala Klára Nováková a Michal Zelenka. Poslechněte si celý rozhovor.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autor: kpe
Spustit audio

Související