Mám ráda výzvy, přiznala herečka Beáta Kaňoková a přečetla mimozemskou pohádku

3. září 2021

Herečka Beáta Kaňoková se nejlépe cítí v divadle. Postupně ale objevuje také svět televizních seriálů. Miluje i pohádky, a tak se ráda zapojila do projektu Hajaja živě.

Herecké vlohy se u Beáty projevily už v dětství, ale dlouho se rozhodovala, zda je rozvíjet. Teď ji herectví živí a vystupuje v divadle i v televizních seriálech. Byla ale také úspěšnou módní blogerkou a psala vtipný blog. Na to ale už nemá čas a všechnu energii směřuje ke své hlavní profesi.

Chtěla být Boženou

Jako malá chtěla být popelářkou nebo spisovatelkou. Toužila se dokonce podobat Boženě Němcové. Rodiče ale často říkali: „To bude herečka.“ A měli pravdu.

Herečka Beáta Kaňoková

Po střední škole si stále nebyla herectvím jistá, a tak šla studovat kulturní dramaturgii a pracovala v kavárně. Až ve dvaceti čtyřech letech se přihlásila na hereckou školu DAMU.

Beáta se zkrátka nebojí zkoušet nové věci. „Mám ráda výzvy, ráda je překonávám a když to nevyjde, řeknu si: Tak příště,“ prohlašuje o sobě.

Divadlo je láska

I když teď zrovna natáčí patnáctidílný seriál z prostředí gymnázia s názvem Pan profesor, víc ji stále baví divadlo. „Tam se cítím nejlíp,“ potvrzuje sympatická herečka.

Herečka Beáta Kaňoková

Protože má ráda pohádky a Hajaju poslouchala už jako holka, moc se těšila, až do rozhlasu živě přečte neobvyklý příběh Xuť alirf dk! aneb Xuťapanská pohádka ze seriálu Srk frk hrk brk – aneb zvuků plné pohádky. Jak se jí to povedlo? Podívejte se na video a uvidíte sami :-) Nezapomeňte si taky pustit audio s rozhovorem.

Zajímavé rozhovory s hvězdami Městských divadel pražských v rámci živě čteného Hajaji vysíláme od 30. srpna do 5. září. Postupně je všechny najdete tady na našem webu >>

autor: kpe

Související