Mezi zkoušením Hamleta se učil zívat. Herec Tomáš Havlínek přečetl vtipnou pohádku skřítka Hajaji

1. září 2021

Sympaťák, kterého baví hudba a divadlo. To je Tomáš Havlínek. Co by si v životě rád zahrál? Jak se mu povede při živém vyprávění pohádky skřítka Hajaji? Koukněte na video.

Tomáš Havlínek hraje v divadle, televizi i filmu. Objevil se například v detektivním seriálu  1. oddělení a v pohádce Řachanda dostal úlohu bláznivého prince Jaromíra. Jak se mu hrála? I na to se ho zeptala Klára Nováková.

Nadaný houslista

Vedle herectví se věnuje i hudbě. Deset let hrál na housle v rodných Karlových Varech v symfonickém orchestru a teď hraje v kapele.

Umění není ale jeho jediná vášeň. „Jsem nadšený sportovec,“ prozradil a dodal, že se věnuje i akrobacii a zvládne i salto.

Herec Tomáš Havlínek

Princ s neposlušným koněm

Pohybové nadání využil i na herecké škole DAMU, kde si studenti vyzkouší i takové aktivity, jako je šerm, nebo jízda na koni. To se mu hodilo i ve filmové pohádce Řachanda, kde musel jako nesympatický princ Jaromír při natáčení zvládnout neposedného hřebce Athose. 

„Chtěl bych si jednou zahrát kladného prince,“ říká po téhle zkušenosti s úsměvem. Zatím ho ale čeká slavná role Hamleta, kterou právě zkouší v Divadle ABC.

Herec Tomáš Havlínek

Na závěr rozhovoru přečetl neobvyklou pohádku s názvem Zív! aneb Pohádka o tichu na venkově ze seriálu Srk frk hrk brk – aneb zvuků plné pohádky. Roli se učil v lese současně s Hamletem a opravdu si to užil. Podívejte se na video a uvidíte sami :-)

Zajímavé rozhovory s hvězdami Městských divadel pražských v rámci živě čteného Hajaji vysíláme od 30. srpna do 5. září. Postupně je všechny najdete tady na našem webu >>

autor: kpe

Související