Maskovala jsem se kšiltovkou a brýlemi, ale lidé mě poznají podle hlasu, směje se Lucie Borhyová

15. prosinec 2022

Jak povolání slavné moderátorky vnímají její děti? Není jim smutno, když  je maminka často pryč? Zajímalo nás  i to, kde se vzal nápad na společnou vánoční písničku. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Hostem Klubu Rádia Junior s Klárou Novákovou byla moderátorka Lucie Borhyová, kterou můžete znát především z televizních novin. Do studia ale nedorazila sama. Společnost jí dělaly její dvě děti, dcera Linda a syn Lucas. Společně totiž všichni tři nazpívali novou vánoční píseň.

Emoce někdy nejde skrýt

Lucii Borhyovou lze na obrazovkách vidět už 25 let. Kromě televizních novin moderuje nejrůznější slavnostní akce. I když se téhle práci věnuje dlouho, občas ji některá zpráva zaskočí, rozesměje nebo i rozpláče. „Emoce s člověkem cloumají ze všech stran a může se kdykoliv cokoliv stát,” komentuje slavná moderátorka. 

Linda i Lucas její časově náročnou práci respektují a maminku podporují. „Někdy nám je smutno, někdy to zvládáme, protože maminku vidíme v televizi,” přiznávají. 

Práce moderátora bývá náročná. A to i z toho důvodu, že vás na ulici poznává a oslovuje spousta lidí. Proto není divu, že se tomu někdy slavné osobnosti snaží předcházet. „Zkoušela jsem se maskovat kšiltovkou a brýlemi, ale když promluvím, lidé mě poznají podle hlasu,” vzpomíná pobaveně Lucie.

Společný vánoční hit 

Lucie se svými dětmi nazpívala vánoční písničku s názvem Splněná přání. Poprvé se tenhle nápad objevil při křtu videoklipu, ve kterém Lucie hrála. Přišel s tím hudebník Michal Kindl.

„Než jsem se stačila rozhoupat, už ta informace byla venku a už jsme do toho museli jít. Jsem nakonec ráda, protože jinak by písnička ani nevznikla,” vysvětluje usměvavá moderátorka.

Jak Lucie Borhyová s rodinou tráví Vánoce? A komu pomáhá fondem LuckyBe? To se dozvíte, když si poslechnete celý rozhovor.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Klára Nováková , bva , kpe
Spustit audio

Související