Matěj a zebra. Příběh o jinakosti, porozumění a chlapci, kterému se líbí kluci

Matěj se zamiluje do spolužáka a jeho kamarádku zebru mají zase ostatní za koně. Co s tím? Upozornění: Vhodné pro posluchače od 10 let. Vzhledem k prezentovanému prostředí a charakterům audio obsahuje expresivní výrazy.

Četba na pokračování Matouše Danzera reaguje na citlivou problematiku genderových stereotypů, které se dotýkají nejen queer osob. Příběh pojednává o lidech a zvířatech, o jejich vzájemném porozumění i neporozumění. Vypráví o jednom Matějovi, kterému se nelíbí holky a o jedné zebře, kterou málokdo dokáže spatřit.

Co na to psycholožka?
Zaujal vás Matějův příběh? Zažíváte něco podobného nebo vás jen tohle téma zajímá? V Klubu Rádia Junior >> jsme společně s psycholožkou rozebrali, jaké je to být jiný / jiná a mít pocit, že vám nikdo nerozumí.

Matěj žije na farmě a nechová se tak, jak od něj okolí očekává. Kdyby mu to ostatní nedávali najevo, byl by sám se svou jinakostí spokojený. Jeho kamarádka zebra se zase trápí, že ji všichni považují za obyčejného koně. Jak se s tím oba vyrovnají? A co jejich okolí?

Hrají: Václav Šanda a Marie Poulová
Napsal: Matouš Danzer
Režie: Izabela Schenková
Premiéra: 21. 2. 2022

Pusťte si Rádio Junior online >>

Něco pro rodiče: 
Další příběhy pro děti a mládež najdete ke koupi na radioteka.cz

autor: Redakce Rádia Junior
Spustit audio

Související