Moc toho neumím, předesílá skromně Zdeněk Piškula a čte pohádku, ve které se škytá a krká

5. září 2021

Zdeněk Piškula přečetl poslední příběh letošního Hajaji živě a prozradil i něco o sobě. Podívejte se na video a poslechněte si rozhovor.

V roce 2016 vyhrál taneční soutěž StarDance, zahrál i zasněného prince Matěje v pohádce Tři bratři. Zdeňka Piškulu ve studiu přivítal Petr Ševčík.

Fotbalové sny

Možná to bude pro někoho překvapivé, ale Zdeněk hrál jako kluk závodně fotbal. „Měl jsem naplánovanou kariéru fotbalisty a sportovce. Ale jednoho dne mě to začalo štvát, jak se to začalo brát vážně. Vytratila se z toho radost,“ vysvětluje, proč se nevydal na dráhu profesionálního hráče.

Co bylo tou poslední kapkou, kvůli které se ze Zdeňka nestal nový Messi?
„Zapomněl jsem si jednou vzít švihadlo a za trest jsem musel celý trénink běhat kolem hřiště,“ vzpomíná na nepříjemný zážitek, „Tak to jsem si řekl, že to mi za to nestojí.“

Brakedance by už nezkoušel

Následovaly dva roky experimentování s brakedance. „Ještě bych zvládl nějaký ten move,“ hodnotí po letech, „Ale bylo by to spíš asi trapné,“ dodává se smíchem.

Pak nastoupil do kroužku muzikálového herectví. A tam se začalo vyjasňovat, kam bude dál směřovat.

Skromný herec

Následoval casting na seriál Vyprávěj, který se vydařil. Na kontě má od té doby už spoustu filmových a televizních rolí. Aktivní je i na divadle. Ačkoli často představuje kladné postavy, v jedné divadelní hře si vyzkoušel zahrát dokonce vraha.

Je ale herectví opravdu něco, co chtěl dělat? „Já toho moc neumím, takže herectví je pro mě taková jediná možnost,“ říká skromně s velkou nadsázkou.

Herec Zdeněk Piškula

Herectvím totiž opravdu žije. Dokonce se mu o něm zdají i sny. Třeba o tom, že si nepamatuje text. Jinak má ale tahle profese velké výhody. „Díky každé roli se naučím něco pro sebe,“ chválí si.

 Poslechněte si pohádku

Zdeněk má zkušenosti i s dabingem. Je to podle něj jiné, než naživo vystupovat v rozhlase? „Čtení živě je těžší. Co je živě je tady a teď a nedá se to vzít zpátky,“ myslí si.

Na závěr rozhovoru Zdeněk přečetl neobvyklý příběh s názvem Chramst! Srk! – aneb pohádka o břišní prázdnotě ze seriálu Srk frk hrk brk – aneb zvuků plné pohádky. Jak se mu to povedlo? V téhle pohádce musel škytat a dokonce i krkat! Podívejte se na video a uvidíte sami :-) 

Další zajímavé rozhovory s hvězdami Městských divadel pražských a živě čtené pohádky skřítka Hajaji najdete tady na našem webu >>

autor: kpe

Související