Nechtěla jsem, aby bylo nové album temné, musela jsem hodně věcí vyhodit, říká Bára Poláková

1. únor 2024

Proč na jejím novém albu uslyšíte některé písničky dvakrát? A jak jsou její dcery spokojené s netradičními jmény? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Klub Rádia Junior navštívila herečka, zpěvačka, skladatelka a textařka Bára Poláková. Určitě jste někdy slyšeli třeba její písničku Nafrněná. O koncertování nebo o vzniku alba On-Off si povídala s moderátorkou Denisou Kimlovou.

Jak vniká album

Bára je hrdou držitelkou pěti cen Anděl a loni jí vyšlo její třetí album s názvem On-Off. Když na něm ale už nějakou dobu pracovala, uvědomila si jednu věc:. „Zjistila jsem, že je to takové temné a smutné a že bych nechtěla, aby to bylo tak temné a smutné, takže jsme tam třeba tři čtvrtě věcí vůbec nedali,“ vysvětluje.

Barbora Poláková

V prosinci loňského roku tedy začala psát nové písně a v dubnu bylo album na světě. Každá ze skladeb prošla určitým vývojem. Proto některé z nich můžete na albu slyšet jak v první, tak ve finální verzi. „Dali jsme je tam schválně kvůli tomu, aby naši fanoušci mohli vidět ten proces,“ říká Bára.

Všechny profese v jedné

Sympatická zpěvačka se věnuje i herectví. To ji lákalo už jako malou. „Všichni spolužáci říkali různé nápady, co by je zajímalo, a já jsem přemýšlela nad tím, že bych si přála být úplně všechno, co oni říkali, a sama jsem si vydumala, že když budu herečka, tak si to budu moct všechno na chviličku vyzkoušet,“ vzpomíná.

Herectví začala studovat ale až na vysoké škole. A co by poradila těm, kteří se chtějí na hereckou nebo hudební kariéru vydat? „Je skvělé umět i něco jiného. Myslím si, že je strašně důležitá rozmanitost, abychom poznávali co nejvíc věcí, abychom zjišťovali a prozkoumávali všechna dobrodružství, abychom měli široký záběr,“ uzavírá.

Jak vznikají klipy k písničkám a proč pojmenovala své dcery Ronja a Rikase dozvíte, když si pustíte celý rozhovor.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Denisa Kimlová , bva , kpe

Související