Nehroutit se z toho, radí ostřílený dětský herec, jak přežít castingy

11. únor 2021

Bratři Filip a Viktor Antonio si prošli spoustu castingů a získali mnoho hereckých rolí.  Jak se stát dětským hercem a co je na tom baví nejvíc? 

Bráchové, herci a tak trochu i zpěváci – to jsou Filip a Viktor Antonio. Příjmení Antonio je jejich umělecké jméno a vybrali si ho po svém kmotrovi, který je ze Španělska. Sympatickou dvojku si do klubu Rádia Junior pozvala Klára Nováková.

Sen o Oskarovi 

Viktorovi je jedenáct a mohli jste ho vidět v oblíbené pohádce Anděl páně II, snímku Po strništi bos a dalších filmech i seriálech. Zazpíval si taky v prvním rozhlasovém muzikálu Malý princ. Společně s bratrem se pak objevili v komedii Špunti na vodě.

Sedmnáctiletý Filip má za sebou taky pestré role, například ve filmech Básníci čekají na zázrak, Ve stínu nebo třeba v pohádce Duch nad zlato. Jeho snem je jednou dostat legendární filmovou cenu Oskara. A to ne nezbytně za herectví. Chtěl by totiž studovat scénáristku a režii.

Jak se stát hercem?

Mají kluci nějaké tipy na to, jak se s tát hercem? Podle Filipa se o to člověk musí zajímat, být aktivní a vyhledávat castingy, na kterých si filmoví tvůrci zkouší a vybírají herce pro své projekty. Na castingy je dobré se pořádně připravit, aby tam budoucí herec jen zaskočeně nekoktal. Viktor radí naučit se nějakou písničku, básničku, nebo i vtip. 

Na co ale hlavně nesmíte zapomenout? Filip varoval, že castingy mohou být náročné a vyberou jen jednoho, takže je potřeba počítat i s neúspěchem. I ostřílení herci při nich mají trému, ale už ví, že se nemají hroutit z toho, když se nezadaří. Někdy třeba prostě režisér hledá jiný typ.

Zažili při natáčení nějaké nebezpečné situace? A jaké roční období mají nejraději? Poslechněte si to v rozhovoru.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00.

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online na audioportálu mujRozhlas.

autoři: Klára Nováková , Redakce Rádia Junior
Spustit audio

Související