Některé róby mám v šatníku i dvacet let, prozradila pěvecká hvězda StarDance Dasha

20. leden 2022

Hraje v muzikálech, zpívá jazz a moderuje v rozhlase Klub Evergreen. Její krásný hlas lidé znají i z pohádek a vystoupení Karla Gotta. 

Ve čtrnácti letech vyhrála Dagmar Sobková alias Dasha pěveckou soutěž Talentárium v televizním pořadu MiniMaxi. Ten tehdy moderovala jen o rok starší dětská hvězda Lucie Vondráčková. „To byl vlastně takový můj odrazový můstek k muzice,“ vzpomíná Dasha. S Luckou se pak pravidelně potkávaly na chodbách pražské konzervatoře. Dasha tam studovala zpěv a Lucie herectví.

Dasha během vystoupení na koncertě Muzikál Expres 30

Svým hlasem okouzlila Karla Gotta

Jako vokalistka procestovala v kapele doprovázející Karla Gotta spoustu zemí světa. Vystupovali v největších koncertních sálech a sportovních halách pro tisíce lidí.

„To byla ohromná škola! Ke Karlovi jsem nastoupila v sedmnácti letech, takže poměrně mladá. A mě to tak moc bavilo, že jsem to u něj v kapele vydržela vlastně až do konce, těch jednadvacet let,“ pochvaluje si.

Skříň plná večerních šatů

V posledních patnácti letech se proslavila i díky taneční show StarDance, kde zpívá v přímých televizních přenosech s kapelou MoonDance Orchestra. „Je to taková zábava, že jsme ani jeden ročník neodmítli,“ svěřuje se Dasha. „Je to pro nás fajn, protože se učíme různé písničky, je to i pro nás obohacující, ale hlavně je to podívaná pro oči.“ Sympatická zpěvačka si užívá pohled nejenom na úžasná taneční čísla, ale i na taneční róby šité na míru. 

Na rozdíl od tanečnic si ale Dasha do Stardance nosí šaty ze svého vlastního šatníku. Doma má v obrovské skříni s posuvnými dveřmi asi třicet večerních modelů. Ne všechny jsou ale nové. „Mám tam i šaty, které mám dvacet let. Jelikož se mi postava nemění, tak je i recykluji. Ty večerní plesovky jsou nadčasové, a tak se dají nosit i po deseti letech.“

Koncert Muzikál Expres 30: Dasha

Plnou skříň večerních rób obdivuje i její pětiletá dcera Žofinka. „Ráda tam chodí a obdivuje ty barvičky. A vždycky mi říká: ‚Maminko, až já budu veliká, tak jednou budu tyhle šaty nosit‘,“ směje se Dasha.  

Jak se během týdne připravuje na přenosy ve Stardance? Chtěla by si v této televizní show nejenom zazpívat, ale i zatancovat? Kdo v ní vzbudil lásku k jazzu? Poslechněte si rozhovor a těšte se i na veselé historky z jejich muzikálových představení.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Klára Nováková , kpe
Spustit audio

Související