Lucie Vondráčková věnuje až 4 hodiny denně chůzi a snaží se věci nebrat moc vážně

17. leden 2022

Herečku a zpěvačku Lucii Vondráčkovou jen tak něco neporazí. Natáčela  v kanadských mrazech a ustála i dvouhodinovou autogramiádu. Jak vzpomíná na své začátky?

Lucie Vondráčková je multitalent. Už jako malá moderovala televizní pořad Marmeláda, zpívala, dabovala a hrála ve filmech. Umění se nevzdala ani jako dospělá a stále natáčí vlastní hudební alba a věnuje se herectví. A to dokonce i v zahraničí. Žila totiž dlouho v Kanadě.

Herecké začátky

Natáčení filmů je hodně náročná věc i pro dospělé, natož pak pro děti. Lucka si to svoje první ale moc užívala. „Bylo mi devět, natáčeli jsme seriál Území bílých králů,“ vzpomíná.  „Bylo nás tam hodně dětí a pořád jsme měli za úkol jíst cukrovou vatu nebo zmrzlinu. Já jsem právě na základě toho hezkého natáčení měla pocit, že to je moje budoucnost, že toto chci dělat. Nic jiného,“ popisuje se smíchem okamžik, kdy se rozhodla, že herectví je pro ní to pravé. V dětství ji chvíli lákala taky práce veterinářky, než se dozvěděla, že by pracovala i s krávami, kterých se bála.

Lucie Vondráčková byla hostem pořadu Až na dřeň

Její první písnička se jmenovala Marmeláda a dělala si v ní legraci z rapování. Nakonec z toho bylo celé album. „To dělám doteďka. Já si pořád z něčeho dělám legraci a pak z toho jsou desky. Neberu všechno moc vážně a myslím, že to je docela recept na prima život.“ 

I když od té doby natočila spoustu hitů a teď má taky nové CD Láskověty, jako svou největší životní náplň vždy považovala herectví. Moc jí ale taky baví dabování, při kterém propůjčuje hlas hercům v zahraničních filmech.

Chodí i čtyři hodiny denně

V herectví Lucka pokračovala i během let, kdy bydlela v daleké Kanadě. Moc se jí líbilo, že tam všude byli medvídci mývalové. I když se to nemá, potají je dokonce krmila, protože jsou moc roztomilí.

A jak vzpomíná na pověstné kanadské zimy? „Třeba měsíc bylo v kuse mínus čtyřicet stupňů. Když jsme tam v zimě natáčeli jeden z filmů, tak abychom neonemocněli, protože jsme byli v té zimě déle, než jsme chtěli, tak jsme pak museli stát v horké sprše třeba deset minut,“ vybavila si jeden mrazivý zážitek. Sympatickou herečku ale jen tak něco nepoloží. Ráda tancuje a denně věnuje tři až čtyři hodiny pěší chůzi.

Inspirace Karlem Gottem

Lucka má zkrátka výdrž. A to i při autogramiádách, protože od Karla Gotta ví, že se podepisoval vždy až do posledního fanouška. Tahle zásada se Lucce moc líbí, a tak ani ona nenechá nikoho odejít s prázdnou. Jednou se jí rozdávání autogramů po koncertě protáhlo na dvě hodiny!

Kolika jazyky se Lucka domluví? Jak se učila ve škole a přinášela jí sláva nějaké problémy? Čím se doma baví se svými syny? I to se dozvíte, když si pustíte celý rozhovor.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Klára Nováková , Redakce Rádia Junior

Související