Pavel Nový se při natáčení komedie S tebou mě baví svět málem pohádal s režisérkou kvůli scéně s jehličím

27. říjen 2023

Oblíbený herec Pavel Nový je pověstný tím, že vždy nosí kraťasy. Za jakých okolností by oblékl dlouhé kalhoty? A proč se nepohodl s režisérkou komedie S tebou mě baví svět? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Hostem Klubu Rádia Junior byl herec Pavel Nový, kterého můžeme znát například z české komedie století S tebou mě baví svět. Nejen o té si v rozhovoru s povídal s moderátorkou Denisou Kimlovou a dětskou moderátorkou Viki Seifertovou.

Příprava na natáčení

Pavel Nový účinkoval v nespočtu filmů a seriálů. Často se musel zdokonalovat v různých nečekaných dovednostech, které byly pro danou roli potřeba. Pavel tak zvládá šerm i box.

„Do seriálu Zdivočelá země jsem se musel naučit dobře jezdit na koni. Já jsem sice jakžtakž uměl, ale dobré to nebylo, takže jsme chodili dvakrát v týdnu půl roku na statek do Komořan,“ vypráví. S ostaními herci se při tréninzích předháněli, kdo bude na koni rychlejší.

Lopuch nebo jehličí

V jedné z našich nejznámějších komedií ztvárnil Pavel tatínka Pepu. Kultovní film S tebou mě baví svět, natáčený pod taktovkou režisérky Marie Poledňákové, mu přinesl velké množství zážitků, přátel, ale i jednu svízelnou situaci.

Ve filmu je totiž známá scéna, kdy má Pavel Nový svému filmovému synovi Pepínovi, kterého hrál chlapeček jménem Cyril, utřít zadeček jehličím. „Došlo téměř k hádce mezi mnou a paní režisérkou, protože jsem říkal, že my tady nejsme proto, abychom trápili děti. Cyrilovi bylo 5 let, a ona říkala, že chce, aby bulel a měl nudle,“ vzpomíná. „A já mu hobloval zadek tou větvičkou, na které byly krystalky ledu, takže se nedivím, že řval a měl nudle.“ Chlapec pak s Pavlem do konce natáčení nepromluvil.

Za jakých okolností by si herec Pavel Nový oholil knír nebo oblékl dlouhé kalhoty, to se dozvíte v Klubu Rádia Junior.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Denisa Kimlová , bva , kpe

Související