Pokáč je kamarád, ale další společnou písničku neplánujeme, říká objev roku Michal Horák

2. březen 2022

Co pro Michala znamená soška slavíka, kterou získal v kategorii Objev roku 2021? A čím ho tak okouzlil svět Harryho Pottera? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Písničkářská hvězda Michal Horák stoupá na českém hudební nebi stále výš a výš. V roce 2021 se stal objevem roku v anketě Český slavík. Spolupracoval s Pokáčem a natočil i online koncert k 9. narozeninám Rádia Junior >> 

Nejradši má písničku o dědovi

Čtěte také

„Inspiraci čerpám z historek, které se ke mě dostanou, i z historek, které jsem zažil,“ prozrazuje Michal, kde se berou nápady na jeho texty. To je třeba případ písničky V poho, která odrážela jeho tehdejší náladu. „Mám rád všechny svoje písničky, připomínají mi to období, ve kterém jsem je psal,“ říká.

Kdyby měl ale vybrat tu opravdu nejoblíbenější, pak by to byla písničky Děda Jára je boss. „Je to takový cajdák, ale taky moje srdcovka,“ vysvětluje.

Fanoušek Harryho Pottera i Pokáče

Michal je velký fanoušek světa Harryho Pottera.  Nejvíc se vrací k pátému dílu Fénixův řád. „Ten čtu nejradši. Úžasně mě vždy sebere Harryho školní život a jeho počínající milostné eskapády,“ směje se.

Michala si hodně lidí spojuje s dalším oblíbeným písničkářem Pokáčem. Jsou kamarádi, ale další společný projekt neplánují. „Tím, že už jsme si spoustukrát hostovali ve videoklipech, což vyvrcholilo společnou písničkou Netuším, tak  si myslím, že bychom se už opakovali. Ale jsme v kontaktu,“ dodává.

Jak vzpomíná na předávání cen Český slavík? Jaký je učitel? I na to se ho v rozhovoru zeptala Klára Nováková.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Klára Nováková , Redakce Rádia Junior
Spustit audio