Poradíme, jak začít s basketbalem. Už dávno to není hra jen pro vysoké hráče

19. únor 2023

V dalším sportovní epizodě Totál Talkshow budeme driblovat a střílet na koš. S trenérem dětského týmu Vlci Nehvizdy Jakubem Remenecem, jeho svěřenci i profesionální basketbalistkou Ilonou Burgrovou.

Pokud Totál talkshow moderuje Denisa, Vojta a Pepíno je jasné, že bude řeč o sportu. A tentokrát se zaměříme na Pepínův oblíbený basketbal.

Trenér Vlků Nehvizdy Jakub Remenec prozradí, že basketbal učí sto dvacet dětí a jeho tým je úplně plný talentů. Samozřejmě taky dostanete rady, jak začít s basketbalem, pokud máte chuť se do tohoto sportu pustit.

Nevěříte, že budete jednou měřit přes dva metry? Nevadí! „To je trošku mýtus, že každý úspěšný basketbalista musí být vysoký,“ říká Jakub. „To možná platilo v minulosti. Je dobré mít nějaké dispozice – být atletický typ, třeba i vysoký, ale je to hlavně asi o hlavě. Chtít něco dokázat, nebát se chyb, trénovat a jít si za svým snem.

Zvědaví budeme i na to, co přivedlo do týmu Michala a Toma. Dozvíme se, co má na starosti Tom jako kapitán a jak trénuje Michal, aby měl nejlepší mušku, co se střelby na koš týče.

Abychom nezapomněli na holky, bude naším hostem úžasná basketbalistka Ilona Burgrová, která za svůj největší sportovní úspěch považuje zisk stříbrné medaile na Mistrovství světa. A dozvíte se od ní i to, že jí program teď plánují hlavně její dvě malé děti.

Víc uslyšíte v Totál talkshow!

Pořad si můžete živě i ze záznamu pustit na webu Rádia Junior a audioportálu mujRozhlas

Spustit audio

Související