Postupem času se ti zalíbí i to, co nechceš, soudí o hudbě výherce SuperStar Vlasta Horváth

13. duben 2023

Jak jeho tvorbu ovlivnila výhra v soutěži a vede ke zpěvu i dceru Lindu? Vůasta Horváth je na scéně už 18 let a chystá to oslavit velkým koncertem. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Do Klubu Rádia Junior zavítal zpěvák a muzikant Vlasta Horváth. Doprovodila ho jeho dcera Linda, která se zpěvu taky věnuje. O jeho výročním koncertě, začátcích a zkušenostech si povídal s moderátorkou Denisou Kimlovou a dětskou moderátorkou Viktorií Seifertovou. 

Vlasta Horváth je zpěvák, muzikant a taky vítěz druhé řady soutěže Česko hledá SuperStar, která se odehrála v roce 2005. Muzika je součástí jeho života od dětství. Navštěvoval hodiny piana v základní umělecké škole a věnoval se zpěvu. K hudbě vede i svou dceru Lindu, se kterou nazpíval vánoční duet. 

Osudová SuperStar

Rok 2005 se stal pro Vlastu Horvátha osudovým, protože se mu podařilo zvítězit v pěvecké soutěži Česko hledá SuperStar. Získal tak velkou fanouškovskou základnu a začal hodně koncertovat. 

V tomto období si taky prošel změnou repertoáru (tedy typem hudby), se kterým na koncertech vystupoval. Nebylo to ale úplně dobrovolné. „Nabralo to úplně jiný směr a člověk už to musel řešit i z úplně jiné stránky. Nejenom to, co chce sám hrát. Chtěly se po nás hity. Člověk musel přemýšlet úplně jinak a dostat se do kontaktu s tou hudbou, která hitem byla,” popisuje. „Postupem času se ti potom zalíbí i to, co nechceš,” dodává se smíchem.

18 let na scéně

Vlasta vždy obdivoval spíše rockové interprety a byl jejich fanouškem. Nikdy však nepochopil touhu ostatních jít si k umělci pro podpis, nebo s ním chtít nazpívat duet. „Já miluju sledovat je v té akci, to mě baví, to je to, co mi dá tu energii, ale nepotřebuji vidět úplně za roh,” říká. 

Vlasta chystá 25. října v Divadle Na Fidlovačce velký koncert, který má připomínat výročí osmnácti let na hudební scéně. Společnost mu tam bude dělat několik hostů a hudebních kolegů včetně jeho dcery Lindy. Všechny své fandy na koncert srdečně zve.

Poslechněte si celý rozhovor v podcastu Klub Rádia Junior.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Denisa Kimlová , bva

Související