Přečtěte si Pohádky po telefonu

12. říjen 2012

Milí kluci, holčičky a holky, podruhé se vám hlásí vaše knižní záložka. Také dnes vybírám knížku, která by vás mohla zajímat.

Pohádky po telefonu napsal Ital Gianni Rodari; jsou plné pěkných, veselých a nápaditých obrázků. Bohužel vám nemůžu říct, kdo je kreslil - ta jména bych četla několik minut. Jsou to děti z celé naší republiky, které vyhrály v celostátní soutěži.

Pohádky po telefonu vydala Lika ve spolupráci s obecně prospěšnou společností Celé Česko čte dětem. Patříte mezi děti, které někdo uspává pohádkou? Pokud ne, pro dnešek bych to mohla být já, vaše knižní záložka.

A proč Pohádky po telefonu? To bylo tak: Byl jednou jeden italský tatínek. Zastupoval nějakou obchodní firmu a šest dní v týdnu trávil na cestách: jezdil po celé Itálii a prodával léky.

Vždycky v neděli se vrátil domů a v pondělí ráno se zase vydal na cestu. Před odjezdem mu jeho dcerka připomínala: "Tati, nezapomeň! Každý večer mám u tebe jednu pohádku. Bez pohádky neusnu a ty, co mi vypravuje maminka, ty už znám nazpaměť."

A tak tedy tatínek večer co večer zatelefonoval své holčičce a po telefonu jí vypravoval jednu pohádku. V knize Pohádky po telefonu je jich celkem sedmdesát. Určitě se vám budou líbit.

Na shledanou za týden se těší vaše knižní záložka.

autor: jak
Spustit audio

Více z pořadu

Pusť si video