Roztomilá slůňata z pražské zoo baví návštěvníky. Kdy dostanou jména?

15. květen 2020

Taky posloucháte Pohádky ze zoologické zahrádky, které čteme na Junioru? Zvířátek totiž není nikdy dost! Podívejte se jako jedni z prvních na sloní mláďata z pražské zoo.

Každý den v 18:00 čte herec Michal Zelenka na webu a sociálních sítích Junioru z knížky Pohádky ze zoologické zahrádky. A my jsme se rozhodli vyslat redaktorku Šárku do pražské zoo, aby se podívala, jak se mají opravdová zvířata. Koho tam potkala? Spoustu mláďat, která se na jaře narodila. Víte třeba, jak vypadá mládě adaxe?

Malí sloni ještě nemají jména

Naše zvídavá redaktorka zahlédla i žirafu, která je jednou z hlavních postav pohádek ze zoo. Nejsme si ale jistí, jestli to byla přímo pohádková Mahulenka. Šárka procházku zakončila u mláďat slona. Popovídala si s jejich chovatelem a dozvěděla se, jací jsou sloni rodiče a jestli je v čele stáda samec, nebo samička. Tak koukněte na video, nebo si pusťte audio s rozhovorem.

Kurátor Pavel Brandl také potvrdil, že malí sloníci ještě nemají jména. Ta dostanou až za nějaký čas a bude kolem toho velká sláva. Zatím je to tedy tajné. Pavel prozradil jen to, že jména budou mít vztah k ostrovu Srí Lanka, odkud pocházejí mámy slonice.

Těšte se

Šárce se podařilo ulovit i několik dalších rozhovorů s chovateli zvířat, takže poslouchejte naše vysílání, ať nic nepropásnete. Už brzo na našem webu najdete taky video o vzácných koních, které pražská zoo chová.

autoři: Šárka Mattová , Redakce Rádia Junior | zdroje: reportaz , radiojunior , odpoledni vysilani

Související