Škola není. A co teď? Na Junioru se pořád něco děje

13. březen 2020

Ať už vám vadí, že nemůžete do školy, nebo si domácí učení užíváte, jedno je jisté, školy zatím zůstanou prázdné. Proč to tak je a jak se můžete zabavit s Juniorem?

V celé naší republice, ale i jinde po světě, se brány škol uzavřely. Je to proto, abyste si náhodou mezi sebou nepředali nakažlivou nemoc, za kterou může koronavirus. 

Co s volným časem?

Samozřejmě nejdřív splňte všechny úkoly, které vám uložili učitelé, ale pak máte spoustu příležitostí k ostatním oblíbeným zábavám. Jako jsou procházky venku, čtení super knížek, poslouchání oblíbených pořadů v rádiu… a tak dále. Co jsme pro vás připravili na Junioru?

Super tipy, jak se zabavit

Čtěte také

Co je to ten koronavirus?

Je to virus, který se hodně podobá chřipce. Člověk, který ho chytne, kašle a hůř se mu dýchá. Je nebezpečný hlavně pro staré lidi, kteří už nemají tolik síly se s ním poprat, nebo pro ty, kteří jsou oslabení vážnou nemocí. Proto se některé babičky a dědečci rozhodli neriskovat, že se s koronavirem potkají a zůstávají radši doma.

Jak působí na děti?

Děti tuto nemoc většinou zvládají velice dobře a stačí jim, když na pár dní zalezou do postele. To ale neznamená, že si na ni nemáte dávat pozor! Pořádně si myjte ruce, a když se nebudete cítit dobře, raději zůstaňte doma. Buďte ohleduplní ke starším lidem.

Stejně se trochu bojíte?

Pokud jsme vaše obavy nerozptýlili, zajděte za vaším milým dospělákem, ať vám vše znovu vysvětlí. Aby vám bylo jasné, že se nemusíte ničeho bát. A kdyby náhodou nebyl dospělák po ruce, tak můžete oslovit Linku důvěry u nás na Junioru.
Nebo kontaktujte Linku Bezpečí na emailu pomoc@linkabezpeci.cz nebo volejte na 116 111.

autoři: Denisa Kimlová , kpe
Spustit audio

Související

Pusť si video