Svátek všech knihomolů je tu! Rádio Junior uspořádalo besedu s komiksovými autory na Světě knihy

23. září 2021

Na veletrh Svět knihy se každý rok třesou milovníci knížek i komiksů. Co rádi čtou autoři komiksů, které jsme si pozvali na besedu přímo na holešovické výstaviště?

Na Veletrhu Svět knihy si můžete nejen prohlédnout a nakoupit skvělé knížky, ale během doprovodných akcí tam potkáte i spisovatele, ilustrátory nebo nakladatele. Letos probíhá od 23. do 26. září.

Český rozhlas má na veletrhu každoročně své místo a připojuje se k pestrému programu. Rádio Junior tak letos uspořádalo zábavnou besedu s autory komiksu Pérák – Oko budoucnosti Petrem Mackem a Petrem Koplem. K těm se připojila i Kateřina Perglová, která kreslí stripy Kačka & Mops. Tuhle trojici podrobili křížovému výslechu knižní agenti Rádia Junior Adél a Pepa. 

Petr Kopl a Petr Macek jsou autory komiksu Pérák – Oko budoucnosti

Naši hosté prozradili, jak taková příprava komiksu probíhá i co by měl každý správný komiksový kreslíř mít. Je to podle nich hlavně vytrvalost, trpělivost a nadšení. Taky nám dali tipy na své oblíbené komiksy a knížky. Co mají rádi? To se dozvíte ve videu.

Denisa Kimlová zahajuje besedu Jak se dělá komiks

Na závěr povídání jsme pod bedlivým dozorem moderátorky Denisy Kimlové vylosovali dva šťastlivce z početného publika, kteří si odnesli komiksy Pérák a Kačka & Mops.

Pusťte si videorecenze Knižních agentů Rádia junior >>

autor: kpe

Související