Těšte se na napínavý seriál o cestování časem Strážce mýtů. Herečku Apolenu Veldovou příběh pohltil

29. červenec 2021

Apolena je známá hlavně z dabingu. Její hlas uslyšíte i v nové napínavé četbě na pokračování Strážce mýtů. Jak natáčení probíhalo? 

Herečka Apolena Veldová propůjčuje svůj hlas zahraničním hercům při dabování mnoha známých televizních seriálů. Nově také vypráví dobrodružný příběh Strážce mýtů, který uslyšíte v premiéře na Rádiu Junior od 12. srpna vždy každý den v 18:30. Každý díl pak najdete po dobu sedmi dní i na našem webu.

Napínavé cestování časem

Seriál o chlapci, který cestuje v čase a dostane se z naší doby do dávné minulosti, se natáčel v rozhlasovém studiu v Karlíně. „Musím říct, že mě to pohltilo,“ prozradila Apolena, „Doufám, že to děti vtáhne a vyvolá to v nich představu, jak to tehdy vypadalo.“

Rozhlasová práce sympatickou herečku baví i díky tomu, že má čas na přípravu. Texty totiž dostane vždy s předstihem, a to třeba v televizi není zvykem. Apolena si vždy vše dvakrát přečte a přímo do textu si dělá poznámky, aby věděla, kde je příběh napínavý, které slovo musí zdůraznit nebo kde je pauza. Chápat a sdělit text ji učil slavný herec Radovan Lukavský i její tatínek.

Jak se dabují seriály? Dá se práce dabéra někde vystudovat? Co je k tomu potřeba? I na to se ptala Jana Rychterová, tak si to poslechněte.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

autoři: Jana Rychterová , kpe
Spustit audio

Související