Úsměv je lék na všechno, věří Adéla Zejfartová. Zpívá pro děti a miluje swing

24. březen 2021

Už jako malá se objevovala v písničkách Dády Patrasové a muzika ji provází celý život. Vystupuje v hudební skupině pro děti Myš & Maš a založila kapelu Sunny Swing.

 

Adéla Zejfartová se věnuje swingovému tanci ale i tvorbě pro děti. Snaží se do každého okamžiku dne dostat radost. Ráda se směje. Úsměv je podle ní totiž lék na všechno.

Hudbu má v krvi

Hudba Adélu provází celý život. Babička byla klavíristka, tatínek houslista a její sestra je operní zpěvačka. Už jako malá chodila na hodiny zpěvu a účastnila se pěveckých soutěží.

Dokonce vystupovala i v písničkách oblíbené Dády Patrasové, moderovala zprávičky v jejím televizním pořadu a pak měla i svou vlastní show.

Když máte trému, nadechněte se

Má Adéla recept, jak překonat trému? Když vás třeba před vystoupením přepadne strach a panika, radí všeho nechat, zastavit se, zhluboka a dlouze se nadechnout a v myšlenkách se přenést na místo, kde to máte rádi.

Ať už člověk dělá cokoli, měl by z toho mít radost. Bez té to podle Adély nejde. A z čeho má radost ona? Třeba ze swingu. To je takový starý hudební styl, který mají rádi lidé i dnes. Ke swingu patří taky moc pěkné dobové oblečení. 

Jak vypadá swingový tanec? O čem bude Adélin nový online projekt pro děti? I na to se ptala moderátorka Klára Nováková, tak si to poslechněte.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00.

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online na audioportálu mujRozhlas.

autoři: Klára Nováková , kpe
Spustit audio

Související