Už 3 838 škol se zapojilo do projektu Recyklohraní. Rádio Junior nezůstává pozadu

21. únor 2021

Pomáhat přírodě může každý. A díky projektu Recyklohraní to je navíc ohromná zábava.

Recyklohraní aneb Ukliďme si svět je školní vzdělávací program. Jeho organizátoři se snaží, aby se děti ve školkách a školách dozvídaly nové informace o třídění a recyklaci odpadů, odpovědné spotřebě nebo klimatické změně. A všechno zábavně, prakticky a hravě. O tom všem si ve vysílání Junioru povídala moderátorka Denisa Kimlová s ředitelkou projektu Hanou Ansorgovou. Jak se i vy můžete zapojit do úklidu planety? Poslechněte si rozhovor.

Co je uvnitř počítače?

Může to vypadat například tak, že do školy přijedou v rámci programu Recyklace hrou lektoři a společně s dětmi rozeberou maketu pračky nebo počítače. Díky tomu odhalí, jaké materiály se skrývají uvnitř.

Recyklohraní je zábavný vzdělávací program, který pomáhá životnímu prostředí

Lektoři navíc vysvětlí, jak se dají tyhle materiály recyklovat a znovu použít. Nebo se celá škola zapojí do jedné z výzev a žáci mají za úkol do třídy přinést staré vysloužilé telefony, vybité baterie nebo tonery.

Pomáhejte s Rádiem Junior

Recyklohraní připravuje tematická videa a prezentace, které se hodí jak učitelům, tak žákům. Do projektu už se zapojilo 3 838 škol! Na webu recyklohrani.cz se může přihlásit i ta vaše.

Protože Rádiu Junior také záleží na našem životním prostředí, připravili jsme pro vás ve spolupráci s Recyklohraním jeden díl Zvídavce Evy Sinkovičové na téma vodní stopa. Navíc pro vás máme kvíz, ve kterém si můžete otestovat, kolik toho o vodní stopě víte. Možná vás překvapí, jak velkou vodní stopu za sebou každý z nás má. Dozvíte se taky, jak ji zmenšit.

Kromě toho pro vás máme připravené i další zajímavé články o tom, jak pomáhat přírodě i zvířatům a online hry, ve kterých si potrénujete třídění odpadu.

Podívejte na náš web >>

 Tak co? Zkusíte to taky?

autoři: Tereza Rašová , kpe
Spustit audio

Související