V Montessori školách se vaří a zahradničí. Studentka popisuje běžný školní den, výhody i nevýhody

11. březen 2023

V podcastu Trenduj vyzpovídáme dceru herce Igora Bareše Toničku. Probereme Montessory školy i aktuální trendy v hudbě a sociálních sítích. Baví vás třeba zrychlené remixy písní?

Čtěte také

Tentokrát si Eva ve studiu popovídá s dvanáctiletou Antonií Barešovou. Tonička miluje zvířata a doma má úplný zvěřinec. Chodí taky do Montessori části základní školy a chtěla by, aby se o tom svět dozvěděl něco trochu víc. Probereme výhody a nevýhody i běžný školní den. Dostává Tonička známky? Co ji baví na sociálních sítích a tvoří tam taky něco?

Jaké trendy Eva a Tonička proberou?

  • Montessori systém vzdělávání – alternativní výchovně-vzdělávací program, který se zaměřuje na podporu dítěte při rozvíjení jeho poznatků a dovedností. Děti se často věnují přirozeným činnostem, jako je vaření, péče o rostliny a zahradu a tak podobně.
  • Sociální sítě – Trendy roku 2023 se nijak zásadně neliší od těch loňských, naopak se prohlubuje to, co trendovalo už loni – živá vysílání, krátká videa, stories, rozšířená reality i autenticita.
  • Svět hudby – zrychlené remixy songů, obliba starých skladeb a analogové nosiče versus ty digitální.

Tipy od Toničky

  • Škola – „Když dostanete špatnou známku, neznamená to, že jste hloupí, možná jste měli jen špatný den, nic to o vás nevypovídá, tak z toho nemějte depku.“
  • Sítě – mrkněte na videa od Kovyho, Tadease a Just Justýny a na Pinterestu se můžete vyhledat DIY návody, co vyrobit nebo namalovat, třeba jak si vylepšit džíny.
  • Seriály – mrkněte na seriál Ginny and Georgia

VÝZVA: Chcete taky přijít do Trenduj?

Napište Evě na email radiojunior@rozhlas.cz a do předmětu napište Trenduj. Pošlete info o sobě a taky zhruba minutovou nahrávku vašeho hlasu. Možná právě vy budete dalším hostem téhle talkshow!

autoři: Eva Sinkovičová , kpe
Spustit audio

Související