Víly v negližé a teniskách. Rozjasní móda třpytek a volánků těžkou dobu?

3. květen 2021

Je máj, všechno kolem rozkvétá, včetně žen a dívek, které se chtějí líbit. S hezčím počasím vytahují barevnější a veselejší oblečení. A letošní módní trendy to jen podtrhují. Podle odbornice na britskou módu Lenky O'Neill přichází do módy pastelové a zářivě neonové barvy.

Třpytkami bychom si podle módních tvůrců měli vynahradit šeď, kterou jsme prožívali v době covidu. Barevné trendy jsou velmi hravé, vybere si každý. Hitem je slámově žlutá, mentolová, karamelová i královsky modrá. A jak je to s délkou šatů?

Maxi šaty – hit letošního léta

Do módy přicházejí maxi šaty. Ty jsou velmi vděčné. Dají se nosit jak u moře, tak po městě. „Skutečně se staly trendem sezóny,“ říká Lenka O'Neill. Dalším trendem jsou květinové šaty s volánky, vrací se košilové šaty většinou v bílém nebo černém provedení, a také šaty mikinové. To jsou v podstatě delší mikiny. Nejsou vhodné pro každého, ocení je hlavně ženy, které se nechtějí vzdát pohodlnosti.

Odbornice na britskou módu Lenka O'Neill

„Velkým hitem budou šaty ve stylu negližé podobné nočním košilkám. Jsou ze saténu, a když se k tomu obují tenisky, tak je to přesně ono,“ usmívá se odbornice na britskou módu Lenka O'Neill, která propaguje v České republice britskou módu. Je podle ní krásná, protože má svůj styl, podtrhuje klasiku, ale je i trendy.

Britská móda má husí kůži na těle

Myslíte si, že britská móda je upjatá a nepohodlná? Lenka O'Neill studovala v Anglii módní design ve spojení s byznysem. A velmi ji překvapila první zkušenost s realitou.  

„Šla jsem poprvé na zábavu. Byla zima, nevlídno, tak jak je to v Anglii běžné. A žádná z dívek neměla na nohou punčocháče. Byly na boso, odhalená ramena, rozparky, tetování… Britové jsou velmi odolní a otužilí. A pokud nejsou punčocháče zrovna módním trendem, berou si je jedině na audienci ke královně nebo na dostihy,“ směje se Lenka  O'Neill.

Spustit audio

Související