Vizážistka se i s dcerou dokáže proměnit ve fascinující postavy jen pomocí barev na obličej

2. srpen 2023

Jak dlouho trvá líčení na svatbu a za jak dlouho se z člověka stane hororová příšera? Která práce byla nejzábavnější a která nejsložitější? Denisa Kimlová se zeptá vizážistky a facepainterky Kačky Kloučkové. Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Kačka Kloučková je vizážistka a umí tedy lidi pěkně nalíčit. Navíc se ale věnuje i malování na obličej – takzvanému facepaintingu. Kdo se jí dostane do rukou, může se změnit na libovolnou postavu.

Frčí Avatar i kočičky

Které postavy po ní děti nejvíc chtějí? „Chlapečci touží po superhrdinech. Je to ovlivněno filmovými trendy. Teď nám třeba frčel Avatar,“ popisuje umělkyně. 

Kateřina Kloučková dokáže barvami na obličej vytvořit neuvěřitelné iluze

„Absolutními stálicemi je naprostá klasika: kočička a pejsek, nebo králíček,“ doplňuje. Zvládne ale i daleko náročnější proměny. Často jako modelku používá i svou dceru.

Zářící Lucka Vondráčková

Její umění se objevilo například i v klipu Milování od Lucky Vondráčkové, kde Kačka použila barvy, které září pod UV světlem. „Byl velmi náročný den. Už jenom proto, že celé natáčení trvalo 12 hodin, během kterých jsme s asistentkou pomalovaly dohromady asi 8 celých těl,“ vzpomíná.  Spolupráci s Lucií Vondráčkovou si moc pochvaluje: „Pro mě je ona úžasnou klidnou sílou, velmi inteligentní žena, která nemá potřebu se nějakým způsobem zviditelňovat.“

Jak se Kačka k malování na obličej dostala? A jak se líčí nevěsta na svatbu? Poslechněte si celý rozhovor.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Denisa Kimlová , kpe
Spustit audio

Související