Z role prezidenta Havla měl respekt, v rozhlase si Viktor Dvořák zahrál Boha. Podívejte se na video

2. září 2021

Viktor Dvořák hraje v televizi, filmu i na divadle a k tomu všemu i dabuje. Jak si poradil s živým vyprávěním pohádky skřítka Hajaji?

Na divadelních prknech je jako doma, znát ho můžete i z filmového plátna. Objevil se ale taky třeba v seriálu První republika. Viktor Havel byl hostem Veroniky Hájkové v Klubu Rádia Junior.

Respekt z prezidenta

Velkou příležitost dostal ve filmu Havel, kde ztvárnil českého prezidenta Václava Havla. „Ta nabídka nešla nevzít,“ vzpomíná na výraznou roli, „ale zároveň jsem z toho měl respekt.“

Když byl Václav Havel zvolen do funkce, byl Viktor ve 4. třídě. Oblíbený dramatik byl hlavou státu mnoho let, takže s ním Viktor vyrůstal a má ho tedy podle svých slov „v uchu“. Navíc se do jeho kůže vžil i v jedné divadelní hře.

Dělej to pořádně

I když býval zakřiknuté a tiché dítě, v dramatickém kroužku poznal, co bude jeho osudové povolání. Co mu řekli rodiče, když jim oznámil, že chce být hercem? „Maminka se tím možná trochu trápila,“ připouští Viktor. Pak ho ale vzali na hereckou školu DAMU a maminka plakala radostí.

Tatínek ho podporoval a dal mu jednu dobrou radu: „Ať budeš dělat cokoli, dělej to pořádně.“ Vzhledem k tomu, že Viktor dostal i významnou hereckou cenu Thálii, evidentně ho poslechl.

Herec Viktor Dvořák přečetl Hajajovu pohádku

Na závěr rozhovoru přečetl neobvyklou pohádku s názvem Šplouch! aneb Pohádka o rybím zpěvu ze seriálu Srk frk hrk brk – aneb zvuků plné pohádky. Jak se mu to povedlo? Podívejte se na video a uvidíte sami :-)

Zajímavé rozhovory s hvězdami Městských divadel pražských v rámci živě čteného Hajaji vysíláme od 30. srpna do 5. září. Postupně je všechny najdete tady na našem webu >>

autor: kpe

Související