Za všechno dobré i špatné si člověk může sám, věří písničkář LÁSKA

25. březen 2022

Začínal jako kytarista a pro sólovou dráhu se rozhodl, až když se stal tátou. Nelituje? Má ve své sbírce kytar i nějaký unikát? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Hrdý otec rodiny i sběratel kytar. Václav Vaňura alias LÁSKA je také sportovní nadšenec, který miluje basketbal a kitesurfing. Kláru Novákovou zajímalo, proč opustil kapelu a jaké klenoty má ve sbírce kytar.

Místo obrazů kytary

Jen v obýváku mu na stěně visí osmnáct kytar. Další má různě po bytě, ve zkušebně i na chalupě. „Vždycky jsem měl nějakého kytarového hrdinu a ten zrovna hrál na nějaký typ kytary a já jsem po ní toužil. Jako mladý kluk jsem na to peníze neměl. Takže si tyhle sny plním až v dospělosti,“ směje se LÁSKA.

Část sbírky kytar písničkáře LÁSKY

A tak si domu pořídil kytary podobné těm, na které hráli třeba Jimi Hendrix, David Gilmour z Pink Floyd, kapela U2 a spousta dalších. Mezi nejvzácnější kousky jeho sbírky patří elektrická kytara z roku 1974 nebo na zakázku sestavená kytara z USA. V poslední době si oblíbil i skládací nástroj.

Odchodu z kapely nelituje

Za své rozhodnutí opustit kapelu a stát se písničkářem LÁSKOU je dnes Václav Vaňura rád. „Když hrajete s kapelou hodně, tak je to samozřejmě náročné. A protože to je kolektiv lidí, tak je to je samozřejmě těžší na organizaci.“  Když Vašek jezdí sám, tak si vše řídí po svém. 

Václav Vaňura alias LÁSKA

Sólové hraní je pro něj zkrátka větší svoboda. „Můžu vyjadřovat svoje názory, stát tam sám za sebe. Nemusím se ptát ostatních, jestli je to blbý nebo není blbý. Za všechno dobré i špatné si člověk může sám a nemá z toho koho vinit. To je na tom to super.“

Kdo Vaškovi Vaňurovi vymyslel přezdívku LÁSKA a proč? Plánuje do budoucna dělat písničky i se svými dětmi? Jak se zapojil do pomoci lidem v nouzi? I na to se zeptala Klára Nováková

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Klára Nováková , kpe
Spustit audio

Související