Zpěvák a skladatel David Deyl se rozhodl pomáhat rodinám zasaženým pandemií

3. červen 2021

David napsal novou písničku a přál by si, aby přispěla k lepší situaci v rodinách, které zasáhla pandemie.  Jaké bylo jeho dětství? Byl spíš vzorňák nebo průšvihář? 

Zpěvák a skladatel David Deyl vystudoval učitelství. Tahle profese se mu líbila, ale v srdci měl jiný cíl. Stát se zpěvákem. To se mu povedlo a teď má spoustu fanynek. O ty se pere i v naší Hitparádě Rádia Junior.

Když hudba pomáhá

Čtěte také

David Deyl se zapojil do projektu, který podporuje rodiny, které nějak poznamenala pandemie koronaviru. Třeba tak, že bohužel přišli o někoho blízkého.

„Jsou to velmi emotivní životní příběhy a mě to zasáhlo tak, že jsem napsal píseň Naděje se vrátí,“ vysvětluje zpěvák. „A jsem rád, že hudbou, která je pro mě přirozená, mohu pomáhat.“ Každé přehrání videoklipu k této písničce totiž přispívá do sbírky Charity České republiky.

Má obdivovatelky ve Španělsku

Davida asi nejčastěji uslyšíte zpívat v mateřštině, rád ale vystupuje i v cizím jazyce. „Samozřejmě asi nejvíce přirozená je ta čeština,“ říká, „nicméně nejzpěvnější jazyk, co si budeme povídat, je italština a španělština. Takže s úplnou lehkostí se mi zpívá ve španělštině.“

Není tedy divu, že má své obdivovatele i v latinské Americe a právě Španělsku. „Musím říct, že španělské fanynky jsou neuvěřitelně loajální, věrné,“ pochvaluje si David.

K jakým hudebním vzorům David vzhlížel? Jaké průšvihy udělal jako kluk? I na to se ho zeptala Klára Nováková a vy si to poslechněte v audiu.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00.

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online na audioportálu mujRozhlas.

autoři: Klára Nováková , kpe

Související