Americký fotbal je akční a kontaktní sport. Své místo si v něm najde každý

13. březen 2022

Americký fotbal si pomalu nachází cestu do Česka. Čím je tento sport zajímavý? Proč by mohl bavit právě vás? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

V americkém fotbale se uplatní všechny typy postav. Hubení, silní, vysocí i ti při těle. Je to ideální aktivita pro ty, kdo se potřebují zbavit přebytečné energie. Jaká má pravidla a je opravdu pro všechny? Nejen na to se Jitka Slezáková zeptala prezident klubu Pardubice Stallions Radima Kroulíka i hráčů Petra Plačka a Kryštofa Sedláka.

Hráč amerického fotbalu Petr Plaček, hráč Kryštof Sedlák a prezident klubu Pardubice Stallions Radim Kroulík

„Je to dynamický, akční a kontaktní sport. Na první pohled se zdá komplikovaný, ale je poměrně jednoduchý,“ vysvětluje Radim. Komu připadá běžný fotbal málo adrenalinový, měl by vyzkoušet ten americký.

Kryštof popsal, jak se americký fotbal hraje: „Jsou dva týmy, které potřebují dostat míč na druhou stranu hřiště. Někdo si ten míč vezme a běží nebo mu někdo míč hodí a běží.“ Na stranách hřiště jsou brány, do kterých se pak balón musí kopnout.

Zajímají vás detailní pravidla? Co se v americkém fotbale nesmí? Je to opravdu tak nebezpečný sport, jak to vypadá? Poslechněte si celý rozhovor.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Jitka Slezáková , kpe
Spustit audio

Související