Budeme jednou jíst červy a brouky? Hmyz je ekologická superpotravina budoucnosti
Jak vypadají hmyzí farmy? Které brouky můžeme ochutnat u nás v Česku? Podívejte se na video, jak Klára Nováková ochutnala červy!
Napadlo vás někdy, že byste snědli červa? V některých zemích by se tomu nikdo nedivil. Nedivili by se tomu ani hosté Kláry Novákové z Klubu Rádia Junior chovatelka hmyzu Kateřina Frkalová a milovník hmyzu Jan Škraňka. Proč jsou podle nich tyhle breberky skvělým doplňkem jídelníčku?
Ale pozor, neznamená to, že by člověk měl slupnout jen tak jakéhokoli červíka nebo brouka, kterého najde lézt někde po listě. To vůbec ne. Proč? Jen si to poslechněte.
Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>
Související
-
Na tyhle potraviny často zapomínáme a je to škoda. Co bychom určitě měli vrátit do jídelníčku?
S výživovým poradcem Ivanem Machem si Roman Víšek povídal o zdravém jídle. Na jakou skvělou zeleninu se skoro zapomnělo, i když ji známe více jak čtyři tisíce let?
-
Která potravina vydrží i tisíce let, aniž by se zkazila? Možná ji máte doma i vy
Prakticky každý má tuhle dobrotu doma a možná ani neví, že u ní vlastně skoro nemusí kontrolovat, jestli už „není prošlá“.
-
Děti zbytečně moc mlsají bonbony a pijí sladké nápoje, varuje Cajthamlová. Souhlasíte?
Jak uspořádat super dětskou party? Co hostům nabídnout k zakousnutí? Nechte se inspirovat tipy známé výživové specialistky.