Být sám sebou a makat na sobě, popisuje recept na úspěch producent hvězd a zakladatel bandzone

2. červenec 2021

Michal Novák vyhledává a podporuje mladé talenty. Sám je muzikant a založil taky databázi kapel bandzone.cz. Klára Nováková se ho ptala, jak v náročné branži uspět.

Říká se o něm, že je hudební guru a vizionář. Producent Michal Novák stojí za úspěchem mnoha českých zpěváků a kapel. Sám je nadšený muzikant a hraje v hardrockové kapele The.Switch.

K tomu ale spoluvlastní agenturu, která zastupuje přes čtyřicet českých umělců. Patří mezi ně třeba Pokáč, Anička Slováčková, Voxel, skupina Nebe a další. Je také zakladatelem největší československé databáze kapel a interpretů Bandzone.

Co dělá hudební producent

Hudební producent je člověk, který je zodpovědný za finální podobu hudební nahrávky a hlídá její realizaci. Taky to ale může být člověk, který dostane nápad na nějaký projekt, třeba chlapeckou kapelu, a celé to pak realizuje. Sežene zpěváky, peníze, nechá natočit videa a tak podobně. Řídí tedy úplně všechno, nejen nahrávání konkrétního alba.

Michal pracuje hned s několika umělci najednou. A jací jsou jeho svěřenci? „Třeba Pokáč je asi nejméně konfliktní člověk z naší stáje," prozradil, „Je velmi přímý, racionální a dobře se s ním jedná,“ poodhalil něco ze zákulisí.

Práskl ale i něco sám na sebe: „Lidi mi říkají, že jsem workoholik, a já mám pocit, že pořád jenom relaxuju.“ Práce ho zkrátka baví.

Recept na úspěch? Makat na sobě

Být sám sebou, být na sebe tvrdý, snažit se posouvat a makat na sobě. To radí známý producent každému, kdo to chce v hudební m světě někam dotáhnout. „Když se tohle všechno spojí, tak je skoro nemožné, aby člověk neuspěl,“ dodává.

Je ale taky potřeba dost trpělivosti. I některým slavným zpěvákům trvalo léta, než se jejich každodenní dřina vyplatila a někdo si jich všimnul.

Mají jeho klienti hvězdné manýry? Jak se hledají nové talenty? Poslechněte si celý rozhovor v Klubu Rádia Junior.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00.

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online na audioportálu mujRozhlas.

autoři: Klára Nováková , kpe
Spustit audio

Související