Chyběly jim stromy, tak si jich tisíc vysadili. Žáci si u školy pěstují vlastní les

29. říjen 2021

Chybí vám u domu nebo školy les? Tak si ho tam vypěstujte! Reportérka Eva se vypravila na jedno zajímavé sázení stromků.

Představte si, že byste měli u školy les a mohli se tam chodit natáhnout pod strom nebo se tam dokonce učit. Žáci ze Základní školy Jana Wericha v pražských Řepích takový les vedle školy opravdu budou mít. Tedy za pár let, až trochu povyroste. Minulý týden vysadili tisíc stromů. Kdo s tímhle projekt přišel? Co samotnému sázení předcházelo a jak to žáky bavilo? To všechno zjistíte v reportáži.

Základní škola Jana Wericha spolupracuje se vzdělávacím centrem Tereza. Eva Sinkovičová vyzpovídala Jitku Krbcovou, která přiblížila projekt Školní lesík do kapsy, paní učitelku Ivetu Javůrkovou, odborníka z České zemědělské univerzity Vladimíra Janečka, který žákům pomáhal sázet a taky samotné holky a kluky. Ti na chvíli odložili krumpáče a lopaty a zodpověděli Eviny zvídavé dotazy.

Jestli chcete vidět, jak to při sázení stromů vypadalo, omrknout překrásný listový věnec paní učitelky Javůrkové a zjistit, jestli se Eva taky hrabala v hlíně, pusťte si video.

Nalaďte si Rádio Junior online >>

Související